Ferenc pápa kerekesszékbe kényszerült: "Az orvos azt mondta, ne járjak"

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani -
Ferenc pápa térdfájás tolószék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Első alkalommal érkezett kerekesszéken egy találkozóra Ferenc pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól.

Ferenc pápa azon a találkozón használt kerekesszéket, amelyen a női szerzetesrendek vezetőit fogadta csütörtökön a Vatikánban. A kerekesszéket az egyházfő inasaként ismert Sandro Mariotti tolta.
A Vatikán már húsvétkor nyilvánosságra hozta, hogy Ferenc pápának kiújulta a térdfájdalmai. Az utóbbi napokban a pápa néhány találkozót lemondott, egyes szertartásokon pedig ülve maradt. A szentszéki sajtóközpont forrásai szerint az orvosok a térde pihentetését tanácsolták neki, gyaloglás nélkül. A következő időszakra tervezett pápai programokat nem módosították.

Ferenc pápának kiújultak a térdfájdalmai Forrás: MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani

Ferenc pápa a Corriere della Sera című napilapban kedden megjelent interjúban beszélt arról, hogy injekciózzák a térdét: "Az egyik lábam nem működik jól, az orvos azt mondta, ne járjak vele. Én szeretek gyalogolni, de most engedelmeskednem kell az orvosnak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.