Kiderült: ekkor érkezhet a koronavírus-járvány 6. hulláma

Forrás: TheDigitalArtist / Pixabay -
COVID-19 hatodik hullám koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ELTE Természettudományi Karának dékánja, Kacskovics Imre immunológus az M1 műsorában beszélt a következő fertőzéshullám várható érkezéséről és sajátosságairól.

Németországba a jelek szerint újra begyűrűzött koronavírus-járvány, így ők visszatérnek a kötelező maszkviseléshez zárt térben, illetve elrendelik a negyedik oltást. Emellett Angliában és Szerbiában is folyamatosan növekszik a fertőzöttek száma – írja a Blikk.

Forrás: TheDigitalArtist / Pixabay

A külföldről ideutazó turisták, illetve a nyaralásból hazaérkező magyarok valószínűleg hazánkba is behozzák majd az újabb variánsokat, ezért valószínűleg

csak pár hónapunk van hátra a nagy hatodik hullámig.

Kacskovics Imre immunológus szerint ez azonban már sokkal enyhébb lesz, mint az eddigiek, ennek ellenére az idősebb korosztálynak azt javasolja, hogy zárt térben továbbra is hordjanak maszkot, illetve vegyék fel a negyedik oltást, amennyiben elmúltak 60 évesek és van valamilyen alapbetegségük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.