Élet-halál között lebegett Beleznay Endre: "Nem tudtam járni, nehéz helyzet volt"

Forrás: Instagram / Endre Beleznay -
tüdőgyulladás Beleznay Endre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész még a koronavírus-járvány előtt kapott tüdőgyulladást. Elmondása szerint felesége gondos ápolásának köszönhető, hogy életben maradt.

Nem sok szabadjáratot hagy a napjaiban Beleznay Endre, aki a COVID berobbanását megelőzően is tucatnyi darabban játszott párhuzamosan.

„32-33 darabban játszottam párhuzamosan. Ezt egyébként jól bírtam mentálisan, de fizikálisan egyszer csak összeomlottam. Igaz, nem a munkamennyiségtől, hanem a tüdőgyulladástól" – mondta a 95.8 Sláger FM-en a színész, aki súlyos állapotba került akkor. „Nem tudtam járni, nehéz helyzet volt, de szépen kijöttem belőle családi és orvosi segítséggel. Javasolták ugyan, hogy feküdjek be a kórházba, de elsusogtam azt a viccet, hogy 'nem megyek kórházba, mert a mi családunkban természetes halállal halnak meg az emberek'. Ez persze csak egy rossz vicc, de végül hazaengedtek" – árulta el Beleznay Endre, aki a mai napig hálás felesége gondos ápolásáért.

Beleznay Endre élet-halál között lebegett Forrás: Instagram / Endre Beleznay

„Otthon nagyon komolyan vettem a gyógyulást. A feleségem gondosan ápolt, ő az ég adománya. Annyira jó ápoló, hogy szoktam is mondani, hogy szinte kedvem lenne néha betegnek lenni, mert ő annyira jól csinálja ezt is. Persze az az időszak nem volt ennyire vicces. Ha egyedül éltem volna és ő nem lett volna mellettem, lehet, hogy tényleg belehaltam volna. Effektíve nem tudtam semmit se csinálni. Megállt az élet, egy hónapot kihagytam a színházban is. Igaz, kezdetben, mikor még nem voltam annyira beteg, én is játszottam, amíg tudtam. Két előadást is vittem magas lázzal, az egyiknél alig álltam a lábamon. Aztán már játszani se tudtam, inkább otthon gyógyultam" – mondta a Sláger Kult műsorában Beleznay Endre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.