Újabb hullámmal fenyeget a koronavírus: több megyében már elfogytak az oltási időpontok

Forrás: Shutterstock -
hatodik hullám covid oltás emlékeztető oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ötödik hullám végével úgy tűnt, búcsút inthetünk a koronavírusnak, és ha vissza is tér, már közel sem lesz olyan súlyos, mint volt egy-két évvel ezelőtt. Az elmúlt hetekben viszont nemcsak Magyarországon, hanem Európa más országaiban is megemelkedett a covidos betegek száma.

A magyarok felkészülten szeretnék várni az újabb, immáron hatodik hullámot és aki teheti, előre lefoglalja az oltási időpontot. Ennek eredményeként elfogytak júliusra az interneten keresztül előzetesen regisztrálható időpontok az oltópontokon. A vírus újbóli megjelenése és az emelkedő fertőzésszám sokakat arra ösztönöz, hogy beadassák valamelyik emlékeztető oltást.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A legfrissebb adatok szerint összesen 6 411 997 fő vette fel az első oltást, közülük csaknem mindenki a második dózist is megkapta. A harmadik szúrást közel négymillió magyar vállalta, míg 305 ezren a negyedik oltást is felvették.

A nuus.hu idézi a hvg.hu cikkét, mely szerint júliusra már nincs előre foglalható szabad időpont a budapesti, Fejér, Pest, Somogy, Vas és Veszprém megyei oltópontokon.

Az Európai Unió szervei azt javasolják, hogy az idősek, valamint a súlyosan veszélyeztetettek vegyék fel az újabb dózist.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.