Gyógyszeres kezelés alatt áll a népszerű színésznő - alattomos betegséggel diagnosztizálták

Forrás: Madár Veronika/Instagram -
Hashimoto-kór Madár Veronika Hashimoto thyreoditis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Madár Veronikát sem kímélte az egyik leggyakoribb autoimmun rendellenesség, a Hashimoto-thyreoiditis.

Ez a sok esetben hosszú ideig lappangó, egyre erősödő tünetekkel járó kór a pajzsmirigyet támadja meg, mely gyakorlatilag önmaga ellen fordul, így akadályozza saját munkáját. Veronikánál három éve mutatták ki a Hashimotót, azóta gyógyszeres kezelést kap és a mozgásra, valamint az étrendjére is különösen odafigyel.

Madár Veronika Forrás: Madár Veronika/Instagram

Vera azt is elárulta, milyen tünetek jelezhetik ezt a betegséget, illetve mit lehet tenni, ha már biztos a diagnózis.

„Akinél fáradtság, idegesség és esetleg hajhullás jelentkezik, gyanús lehet a pajzsmirigyprobléma. Sokaknál indokolatlan súlytöbblet is előfordulhat, ezek a jelek utalhatnak erre a rendellenességre. Erre nagyon figyelni kell, mert egyre több nőt érint, és kezd ugyanolyan népbetegséggé válni, mint a cukorbaj vagy az inzulinrezisztencia. Nem korfüggő, de nyilván annak előrehaladtával nagyobb az esély rá. Érdemes félévente egy vérvételre elmenni, mely által kiszűrhető, és nem árt odafigyelni az egészséges étkezésre sem."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.