Rózsaszín díszvilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya a hétvégén

Halászbástya mellrák a mellrák hónapja Szabadság-szobor világítás mellrák elleni küzdelem rózsaszín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rózsaszín díszvilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya péntek estétől vasárnap estig - közölte az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület, emlékeztetve: október a mellrák hónapja.

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen két évtizede szervezi meg Budapesten a Széchenyi Lánchíd rózsaszín kivilágítását és a figyelemfelhívó sétát. A Lánchíd felújítása miatt idén még nem lesz lehetőség a hídsétára, ezért az idei helyszín a Duna Korzó lesz. Hangsúlyozták: az idejében diagnosztizált, és időben elkezdett kezelésű emlőrák ma már nagyon jó eséllyel gyógyítható.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja Forrás: 123rf.com

A rózsaszín szalag, masni az emlőrák jelképe, azok viselik, akik szolidaritást éreznek az érintett betegekkel, szimpatizálnak a mellráktudatosság mozgalmával - áll a közleményben. A Facebookon közzétett meghívó szerint a figyelemfelhívó séta a Duna Korzón vasárnap 18.30-kor indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.