COVID-rekord: 411 napig volt fertőzött ez a szerencsétlen férfi

Forrás: TheDigitalArtist / Pixabay -
betegség COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a tünetei a megfertőződést követően röviddel elmúltak, a Mirror cikkében bemutatott 59 éves férfi több mint egy évig pozitív teszteredményeket produkált, így ő lett a leghosszabb koronavírus-fertőzéssel küzdő páciens a világon.

A brit nyugdíjas valószínűleg azért szabadult ilyen nehezen a betegségtől, mert immunrendszere egy vesetranszplantáció miatt le volt gyengülve, ezért az orvosoknak egy speciális antitestkoktéllal kellett kezelniük őt, mely végül megoldotta a problémát. Azelőtt egyébként egy olyan páciens tartotta a rekordot, aki 505 napig volt koronavírus-pozitív, ám ő időközben elhunyt.

Omikron Forrás: TheDigitalArtist / Pixabay

A 2022 januárjában végleg felgyógyult férfi orvosai arra figyelmeztették a Mirror olvasóit, hogy a koronavírus új variánsai az EU-ban és az Egyesült Királyságban jelenleg elérhető antitestkezelésekre rezisztensek lehetnek, leginkább pedig a legyengült immunrendszerrel rendelkezőknek kell óvatosnak lenniük. Előrebocsátotta, hogy csapatával folyamatosan azon dolgoznak, hogy biztosítsák számukra a megfelelő védelmet és kezelési módszereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.