Hétéves kislányt diagnosztizáltak mellrákkal

Forrás: Thinkstock -
mellrák műtét Egyesült Államok kislány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkoló diagnózis közöltek egy kislány családjával.

Korábban még soha nem diagnosztizáltak mellrákkal ilyen fiatal kislányt. Az első tünetek ötéves korában jelentkeztek, de végül megműtötték, és ezzel megakadályozták, hogy a daganat átterjedjen a teste más részeire.

"Fürdetés után miközben törölgettem és bekrémeztem, észrevettem egy kis csomót a mellbimbója alatt. Az orvos azt mondta, hogy ez nem normális, és hogy nőni fog a daganat, így megműtötték. A lányom most megcsonkult, és ezzel a fájdalommal kell együtt élnem" - mondta az édesanya, akit sokkolt gyermeke diagnózisa. Hozzátette, sok orvos nem vállalta a kislány műtétjét, mivel túlságosan egyedülálló esetről volt szó.

A kislány egyelőre nem érti a diagnózisát és a kezelése jelentőségét, ám édesanyja elárulta, hogy azt mondta neki a gyermek, hogy nem akar kopasz lenni. Az anya fél attól, hogy mit fog gondolni a lánya a testéről később, amikor nagyobb lesz.

A kislány állapota nem javul, a család Barcelonába megy, hogy olyan szakembereket keressenek fel, akiknek több tapasztalatuk van a fiatal rákos betegek kezelésében - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.