Rákos lett a szoláriumfüggő fiú, de kigyógyult a gyilkos kórból

szolárium bőrrák rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jak Howell, aki szoláriumfüggővé vált a társaságba való könnyebb beilleszkedés reményében, hosszú és nehéz küzdelmet folytatott a rákkal.

A fiatal 16 évesen kezdte a szoláriumozást, és két év alatt vált függővé. Megpróbáltatásai egy, a hátán vérző anyajeggyel kezdődtek. Jak egyedül volt otthon, amikor orvosa közölte vele, hogy melanomás, mely a bőrrák egy olyan típusa, amit a túl sok napsugárzás okoz. A műtét nem hozta meg a várt eredményt, a kór továbbra is jelen volt a szervezetében, így további kezelésekre volt szüksége.

Az immunterápia első két köre nagyon megviselte a fiút, de a helyzet utána javult. A rák elleni küzdelem során Jak a testében bekövetkezett változásokról is őszintén beszélt. 2022 decemberében végre jó hírt kapott az orvosoktól: a rák eltűnt a szervezetéből.

A nehézségek és a sikeres felépülés után Jak úgy döntött, hogy kampányt indít a túlzott szoláriumhasználat veszélyeire való figyelemfelkeltés érdekében. Célja, hogy másokat is tájékoztasson a szoláriumozás következményeiről, és ezzel talán megmentse őket a rákkal való küzdelemtől – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.