Mindkét lába lebénult, majd rákot diagnosztizáltak a siket magyar énekesnőnél

Forrás: Napsugár Anna/Facebook -
Napsugár Anna siket énekesnő rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napsugár Anna úgy vált énekesnővé, hogy szinte semmit sem hall, és egy genetikai betegség miatt a hangját is el fogja veszíteni.

Minden nehézség ellenére Anna első önálló albuma aranylemez lett, amiért nagyon hálás a kiadójának és a közönségnek.

"Azért hatalmas lépcsőfok ez nekem, mert Magyarországon olyan még nem volt korábban, hogy egy siket ember nemcsak, hogy megírja és előadja a saját dalait, de az ekkora sikereket ér el. Szeretném megismertetni a világgal azt a zeneiséget, ami annak ellenére is bennem van, hogy nem hallom a körülöttünk csengő-bongó világot. Ebben segít a jeltáncom is" - mondta Anna a Borsnak.

Napsugár Anna első önálló albuma aranylemez lett Forrás: Napsugár Anna/Facebook


"A dalaim írásánál a saját életem pozitív és negatív eseményeiből táplálkozom. Rengeteg csoda történt velem eddig, és sajnos a poklot is megjártam már többször is. Tizenhárom éves voltam, amikor elveszítettem édesapámat, ami után el kellett engednem azt a tervemet, hogy pszichiáter és szexuálpszichológus leszek. Nem tudtam továbbtanulni, mert dolgoznom kellett, hogy segítsek édesanyámnak Később egy évre kerekesszékbe kényszerültem egy baleset miatt. Az akkori vőlegényem cukrász volt, és én mellette dolgoztam segédként. Megemeltem egy huszonöt kilós liszteszsákot és egy rossz mozdulat következtében kiszakadt a gerincsérvem. Mindkét lábamra lebénultam, de négy gerincműtét után újra tanultam járni. Ezután megtámadott a rák. Háromszoros áttéttel harcoltam, de ezen is túl vagyok és ismét győztem. Végül pedig itt van a genetikai betegség, aminek kapcsán azt mondták az orvosok, hogy harmincéves koromra elveszítem a beszédkészségemet, negyvenéves koromra pedig a hallásomat is. Ez megfordult. Mostanában kezd elmenni a beszédem. Sajnos hallóideg és hangszálsorvadással jár a problémám. Azt, hogy tudok énekelni és lassítani tudtam a folyamatokat, Pitti Katalinnak köszönhetem, aki nyolc éve tanít engem. Ha ő nem lenne, már nem tudnék kommunikálni, csak jelbeszéddel" - folytatta az énekesnő, majd hozzátette: azt szeretné, ha minél több dala megjelenne, mielőtt elmegy a hangja, hogy emlékezzenek rá ebben a kis országban. Szeretne maga után hagyni egy kdarabot a szívéből és a lelkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.