Rákkal küzd Dolph Lundgren: pár évet adtak neki az orvosok

Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Phillip Faraone -
daganat Dolph Lundgren rák
Az akciófilmek sztárja, Dolph Lundgren egy interjúban beszélt súlyos betegségéről.

Mindenkit sokkolt, amikor Lundgren elárulta, nyolc éve küzd a rákkal. Először 2015-ben találtak a veséjén egy daganatot, amit sikeresen eltávolítottak. Úgy tűnt, hogy minden rendben van, ám öt évvel később hat tumort találtak a testében, ezek közül pedig az egyik olyan nagy volt, hogy nem tudták műtéti úton eltávolítani. Az orvosok ekkor szisztémás terápiát írtak elő neki. 2021-ben azonban ismét rossz hírt kapott.

Rákkal küzd Dolph Lundgren: pár évet adtak neki az orvosok Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Phillip Faraone

"Rájöttünk, hogy a helyzet sokkal rosszabb, mint gondoltuk. Az orvos elkezdett beszélni ezekről a különböző tumorokról, például a tüdőben, a gyomorban, a gerincben és a veséken kívül. Olyasmiket mondott, hogy talán szünetet kellene tartanom, több időt kellene töltenem a családommal. Megkérdeztem, mit gondol, mennyi időm van még hátra. Azt hiszem, két vagy három évet mondott, de a hangján éreztem, hogy valószínűleg kevesebbre gondolt" - idézte a Borsonline a legendás színészt, aki úgy döntött, hogy kikéri egy másik orvos véleményét is.

Kiderült, hogy a Lundgren veséjén lévő dabanat a tüdőrákhoz hasonló módon mutálódott, ezért az új orvosa átalakította a kezelését. Ez be is vált, a daganatok 90 százalékot zsugorodtak.

"Ha a másik kezelést folytattam volna, körülbelül három-négy hónapom maradt volna hátra. 2022-ben alapvetően csak néztem, ahogy ezek a gyógyszerek teszik a dolgukat. Végül a tumorok körülbelül 90 százalékkal zsugorodtak. Most éppen azon vagyok, hogy kivegyék a maradék hegszövetet ezekből a tumorokból... A prognózis az, hogy remélhetőleg, amikor ezeket kiveszik, nem lesz ráktevékenység" - mondta a színész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.