Három nő halt meg, akik ugyanott végeztettek plasztikai beavatkozást - egyikük négygyermekes édesanya volt

plasztikai műtét halál agyhártyagyulladás Mexikó fertőzés
Három nő halt meg mexikói klinikákon végeztetett plasztikai beavatkozások közben elkapott fertőzésben, köztük egy texasi négygyermekes anya is. A 29 éves nő gombás agyhártyagyulladást kapott a kozmetikai beavatkozásokkal összefüggésbe hozható járványban.

Lauren Robinson május 31-én, szerdán halt meg gombás agyhártyagyulladásban a galvestoni Jennie Sealy Kórházban. A négygyermekes édesanya mindössze 29 éves volt.

Robinson egyike annak a három texasi nőnek, aki belehalt a fertőzésbe, miután az észak-mexikói határvárosba, Matamorosba mentek műtétre.

A Texasi Állami Egészségügyi Minisztérium tisztviselői pénteken figyelmeztették az Egyesült Államok lakosait, hogy mondják le a tervezett matamorosi műtéteket, miután 17 texasinál, akik ott végeztettek beavatkozásokat, hazatérésük után gombás agyhártyagyulladás gyanúja merült fel.

"A Betegségmegelőzési Központ azt javasolja, hogy aki 2023-ban Matamoroson epidurális műtéten esett át, beleértve a zsírleszívást is, forduljon orvoshoz, hogy kivizsgálják az esetleges gombás fertőzést. A közegészségügyi dolgozók közvetlenül felveszik a kapcsolatot azokkal a texasi emberekkel, akiket két matamorosi klinikán megműtöttek, hogy tájékoztassák őket a helyzetről és arról, hogy milyen lépéseket kell tenniük" - írták pénteki közleményükben.

Két klinikát, amelyek kapcsolatban állnak a járvány kitörésével, a River Side Surgical Centert és a Clinica K-3-at 2023. május 13-án bezárták.

Lauren állapotáról férje folyamatosan számolt be a Facebook-oldalán, melyből kiderül, hogy a fiatal anya 4 kisebb stroke-on esett át a kórházi kezelése alatt. Noha orvosai mindent megtettek a gyógyulásáért, a 29 éves édesanya nem élte túl a betegséget - írja a Telegraph.

Legutolsó posztjában szívszorító szavakkal búcsúzik a férj és apa, Garett Robinson a feleségétől.

"Szavakkal nem lehet leírni, amit érzek! Csak tudd, hogy soha nem adom fel és a gyerekek sem. Ígérem, hogy teljes életet fogunk élni, ahogy szeretnéd. Megmutatom nekik a világot, és mindig hallani fognak róla, és tudni fogják, milyen csodálatos voltál. Mindig és örökké szeretlek Lauren Robinson" - írja az özvegy édesapa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.