Ne hagyd, hogy a betegség tönkretegye a nyaralásodat - Így előzd meg az utazásodat megkeserítő hasmenést!

Forrás: https://www.allergiakozpont.hu/hirek/hasmenes-a-stressztol-igy-lehet-felismerni -
bélflóra hasmenés élesztőgomba nyaralás antibiotikum
Bár a betegségek egy részéről, mint például a torokgyulladás és a felfázás, leginkább a tél jut eszünkbe, nyáron sem vagyunk védtelenek a különféle "meghűlésekkel" szemben. A meleg hónapokban is gyakori a baktériumfertőzés okozta torokgyulladás és a vízparti nyaralás alatti hólyaghurut, de a legtöbbször inkább az utazásaink során fellépő hasmenés keseríti meg az életünket.

Bár hideg időben gyakoribb, ugyanis a hűvös levegő kedvez a baktériumok szaporodásának, nyáron sem vagyunk védtelenek a torok- és mandulagyulladás ellen. Ha a betegséget bizonyítottan baktériumfertőzés okozza, az orvos felírhat antibiotikumot, amitől már néhány nap múlva jobban érezzük magunkat. Ugyanez igaz a felfázásra, hivatalos nevén hólyaghurutra is. Nyáron a leggyakrabban akkor fordul elő, ha fürdés után nem cseréljük szárazra a fürdőruhánkat és órákig nedves, nyirkos öltözékben maradunk. Az említett betegségeken túl a leggyakrabban azonban az utazás alatt előforduló hasmenés keserítheti meg az életünket.

Ezt a nagyon kellemetlen betegséget az "utazók hasmenésének" is nevezik, amely gyakori laza székletet és hasi görcsöket okoz, ami igencsak tönkreteheti a nyaralásunkat. A betegség tünetei hirtelen jelentkeznek, a leggyakrabban az utazás során, esetleg röviddel a hazaérkezés után. A tüneteket többnyire baktériumok, vírusok, étel vagy szennyezett víz fogyasztása okozza. Másik lehetséges kiváltó oka az utazással járó stressz, de sokan a szokásos étrendjük megváltozását, az ismeretlen alapanyagok, élelmiszerek fogyasztását sem tolerálják jól.

Forrás: https://www.allergiakozpont.hu/hirek/hasmenes-a-stressztol-igy-lehet-felismerni

A legjobb persze a megelőzés: hasmenés esetében például fontos az alapvető higiénés szabályok betartása. Ha utazol, figyelj arra, hogy ne vigyél magaddal gyorsan romló élelmiszereket, ha pedig ragaszkodsz ilyesmikhez, azt tedd hűtőtáskába. Moss rendszeresen kezet, alaposan tisztítsd meg a gyümölcsöket, és ne hagyj semmilyen ételt a napon. Ha idegen országban jársz, akkor igyekezz csak palackozott vizet fogyasztani, jobb, ha fogat is azzal mosol, és csak megbízható helyen vásárolj élelmiszert. Lényeges, hogy körültekintően válassz éttermet is, mert elfordulhat, hogy egy rossz választással magadhoz veszel olyan mikroorganizmusokat is, amit a helyiek szervezete meg sem érez, viszont nálad komoly panaszokat okoz.

A megelőzésnek sarokkövét képezheti az, ha már az utazás előtt felkészíted a szervezetedet a változásra, ebben - és a már kialakult probléma esetén is - nyújthatnak hatékony segítséget a probiotikumok, amelyek elősegítik az egészséges bélflóra kialakítását, ezzel pedig segítenek megelőzni az utazási hasmenést is.

Előfordulhat, hogy a tüneteink nem múlnak el egy-két nap alatt, és orvoshoz kell fordulnunk, ám a kezelés mellett sem elhanyagolható a bélflóra helyreállítása és a gyakori folyadékfogyasztás.

A cikk az Enterol támogatásával készült.

Vény nélküli gyógyszer.
Hatóanyag: Saccharomyces bouradii
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Forgalmazza: MagnaPharm Hungary Kft.
1119 Budapes, Fehérvári út 97-99.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.