Aggasztó hírek érkeztek Céline Dionról: nagyon rosszul van az énekesnő

betegség merev ember szindróma Céline Dion Claudette Dion izomgörcs
Céline Dion tavaly decemberben videóüzenetben árulta el rajongóinak, hogy merevember-szindrómában (SPS), vagy más néven Moersch-Woltmann szindrómában szenved. A betegség miatt visszamondta az összes koncertjét 2024 tavaszáig. Most megszólalt az 55 éves énekesnő testvére, Claudette Dion és arról beszélt: Céline nagyon rossz állapotban van, de keményen küzd a betegsége ellen. 

„Céline mindent megtesz azért, hogy felépüljön. Nagyon erős nő" – nyilatkozta Claudette a HELLO! Kanadának.

Claudette elmondta, hogy Céline rengeteget szenved, a neurológiai betegségéből adódó izomgörcseit lehetetlenség kontrollálni, így - bár mindenben támogatják - keveset tehetnek azért, hogy enyhítsék a kínjait.

„Ez egy olyan betegség, amelyről nagyon keveset tudunk" – nyilatkozta Claudette, és hozzátette, Céline fájdalmait úgy kell elképzelni, mint amikor éjszaka felébredünk arra, hogy begörcsölt a lábunk.

Merevember-szindróma

Csak az utóbbi években fedezték fel, pontosabban csak az utóbbi években diagnosztizálták és különítették el, egységes kórképként kezelve az úgy nevezett merevember-szindrómát.

Az SPS egy rendkívül ritka idegrendszeri rendellenesség, ami különösen megkeseríti a benne szenvedők életét. Ők ugyanis olyan ingerekre adnak idegrendszeri, és ezen keresztül izomválaszokat, amelyek mások számára természetesnek számítanak. Így például fény-, vagy zajhatásokra, érintésekre és a stresszre. Ezek hatására izomgörcsök indulnak el náluk, és ezek rendszeres ismétlődése miatt végül a végtagjaikat és a törzsüket folyamatos izommerevség jellemzi. A betegségről bővebben itt írtunk.

Az énekesnő 9 hónappal ezelőtt könnyek között tudatta a nagyközönséggel, hogy bármennyire hiányoznak neki a rajongói, jelenleg nem tud színpadra állni. A betegség ráadásul a hangképzésben is akadályozza őt, tehát nem csak arról van szó, hogy képtelen leküzdeni a fájdalmat, hanem énekelni is képtelen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.