Elkerülhető az éjszakai mosdóba járás - az urológus tanácsaival alhatsz reggelig

Forrás: https://www.urologiaikozpont.hu/hireink/prosztata-megnagyobbodas-etrend-es-kezeles-is-segithet -
vese hólyag prosztata vizelet éjszaka
Több mint 30 millió 50 éves és idősebb férfi alvását legalább egyszer – de gyakran többször – megzavarja, hogy mosdóba kell mennie. Az urológus elmondta, mit lehet tenni annak érdekében, hogy ezt elkerüljék az érintettek. 

A férfiak éjszakai mosdóba járásának – orvosi nevén nocturiának – az oka, ahogyan öregszenek, a prosztata megnagyobbodik és nyomást gyakorlol a hólyagra, ami vizeletcsepegést is okozhat. Ez egyrészt kényelmetlen, másrészt megzavarja az alvást.

Dr. Edward Schaeffer, chicagói urológus három tippet osztott meg, amivel jó eséllyel elkerülhetjük a vizelési ingerre ébredést.

Kerüljük a sört vagy bármilyen más alkoholt lefekvés előtt

Az alkohol vízhajtó hatású, gátolja a vizeletkiválasztást gátló hormon működését, a hólyag gyorsan megtelik, így egész biztosan fel kell kelni éjszaka, akár többször is.

Ne húzzunk le egy nagy pohár vizet este

Bár a sok folyadék fogyasztása jótékony hatású, ne este pótoljuk be ami nappal kimaradt. A víz pillanatok alatt megnöveli a folyadék mennyiségét a véráramban, amit aztán a vesék gyorsan kiszűrnek, és a hólyagba juttatnak, így néhány óra múlva máris pisilni kell. Ha már felkeltünk és kimentünk a mosdóba, ne igyunk újra vizet.

Ha a szokásaink megváltoztatásával sem múlik el a probléma, érdemes orvoshoz fordulni Forrás: https://www.urologiaikozpont.hu/hireink/prosztata-megnagyobbodas-etrend-es-kezeles-is-segithet

Térdig érő harisnya viselése

Dr. Schaeffer azt tanácsolja, hogy azok a férfiak, akiknek ödémásodik a lábuk, viseljenek térdig érő zoknit az ágyban. A folyadékvisszatartás gyakrabban fordul elő elhízott vagy túlsúlyos egyéneknél. Az ödéma a test bármely részét érintheti, de valószínűbb, hogy a lábakban jelenik meg. Lefekvéskor ez a felgyűlt, felesleges folyadék visszaáramlik a vérbe, a vesék a hólyagba szűrik, így pisilni kell. A térdig érő harisnya csökkenti a folyadék visszatartását a lábakban, ezáltal csökkenti az éjszakai vizelés kockázatát - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.