„Pulzus nélküli ember vagyok" - konnektorra dugva él a 30 éves nő

Forrás: Shutterstock -
pulzus akkumulátor szívbetegség Sofia Hart
A 30 éves nő állandóan fáradtnak érezte magát, majd kiderült, hogy egy ritka szívbetegségben szenved. Jelenleg úgy marad életben, hogy mindig figyelnie kell, fel legyen töltve az akkumulátora. 

A 30 éves Sofia Hart furcsa tüneteket kezdett érezni magán, amiket nem tudott megmagyarázni.

Olyan fáradtság volt, amit nem igazán tudok leírni" – mondta. "Agyban nem voltam fáradt, de a testem annyira kimerült volt" - árulta el Sofia.

Kezdetben azt gyanították, hogy Lyme-kórban szenved. Mivel egy lófarmon dologozott, könnyedén megfertőződhetett volna, de nem ez a betegség okozta a problémáját. A vizsgálatok kiderítették, hogy egy ritka szívbetegség okozza a tüneteit: a szív nem képes elegendő vért pumpálni, ami szívelégtelenséghez vezet.

Nyitott szívműtéten esett át november végén, ekkor ültették be azt az eszközt, az LVAD-t, ami a szív keringését támogatja. „Pulzus nélküli ember vagyok. Ez az igazság" - mondta a nő. Ha otthon van, akkor a konnektorba dugva él, ha elmegy, akkor pedig elemekről működik az eszköz. Sofia jelenleg átültetésre vár - írja a The Sun.

@aheartforsofiahart Heart Mate 3 #LVAD youre a literal life saver! Starting to share my heart failure journey. I have no idea where to start or how this app works but here goes nothin! @herschelsupply i bought this fanny pack at a local skate shop and i couldnt live day to day with out it so shout out to unknowingly supporting a medical patient! I highly recommend this pack to other LVAD patients who are on the go or want to be hands / shoulders free. #LVAD#heartmate3#lifesupport#foryou#fyp#heartfailure#aheaetforsofiahart#heartfailurejourney#cardiomyopathy#learningeveryday#growth#healing#gratitude#happytobehere#roadtotransplant♬ original sound - AHeartForSofiaHart

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.