Ha a látása nem jó, mi ingyen megvizsgáljuk az Opticworldben!

Forrás: Optic World -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma három és fél millió ember hord szemüveget Magyarországon, de a felmérések szerint még másfél millió embernek lenne szüksége rá. 
Forrás: Optic World

A Magyar Látszerész Szövetség, a Magyar Optikus Ipartestület és az optikai szakma közösen létrehozott kampánya, mely szerint október hónapot a Látás Hónapjaként kiemeli és számos üzlet ingyenes látásvizsgálattal és akcióval várja országszerte a lakosságot. A szervezők egy olyan társadalmi célú, országos összefogást hoztak létre, mely által a magyar lakosság látáskultúráját fejleszteni kívánják, és éleslátás iránti igényét szeretnék felkelteni. Ez mindannyiunk érdeke, mert megfelelő látásélességgel biztonságosabban közlekedhetünk, kényelmesebben végezhetjük a munkánkat, és teljesebb életet élhetünk.

Az Optic World minden évben csatlakozik a kampányhoz, sőt, már szeptember közepétől számos akcióval és ajándék szűréssel áll a lakosság rendelkezésére. Like-olja facebook oldalunkat és kövesse akcióinkat, híreinket naprakészen!

Forrás: www.opticworld.hu

Amennyiben úgy érzi, hogy látása nem kielégítő, bármilyen problémája akad a látásával, vagy csak egyszerűen kíváncsi, hogy milyen a látásélessége, keresse fel üzleteinket, szemész szakorvosaink, kontaktológusaink, illetve optometrista szakembereink az egész kampány ideje alatt szemorvosi vizsgálatot illetve látásélesség ellenőrzést tartanak.

Előzetes bejelentkezés online felületünkön lehetséges.

Illetve közvetlen az Ön által kiválasztott üzlet telefonszámain.

Amennyiben látásával kapcsolatban korrekcióra van szüksége, szakértő kollégák segítenek a megfelelő szemüveg illetve kontaktlencse kiválasztásában és akár 1 napos, egyes helyszíneken 1 órás határidővel elkészítik azt.

Az egészséges szem fontosabb a tisztán látásnál. Amikor a szemorvos vagy optometrista a szemet vizsgálja, a tiszta és kényelmes látás mellett az egészségi állapotot is ellenőrzi. A látási problémák megbeszélése után tesztek sorozatával leméri, hogy szükség van-e szemüvegre, kontaktlencsére, és ha igen, akkor milyen erősre. A vizsgálat során ki lehet deríteni a szem betegségeit, a kataraktát, a glaukómát és egyéb általános betegségeket, mint pl. magas vérnyomás, diabétesz. Előfordul, hogy gyógyszerek mellékhatása zavarja a látást. A szembetegségek okozta változások lassúak, akár évekbe telnek és gyakran tünetmentesek. A rendszeres ellenőrzés kimutatja és még kezdődő állapotban analizálja a problémákat. Így azok jobb eredménnyel kezelhetők.

A felkeresett szemorvosnak vagy optometristának mondjuk el, ha homályos látásunk, a fejfájást, az égő, szúró szemeket, vagy a kettős látást. Beszéljük meg a munkavégzésünk látásbeli követelményeit. Segít, ha elmondjuk, hogy milyen távolságra van a számítógép képernyője, az íróasztal, a munkaeszköz. Említsük meg a hobbijainkat, vagy amit sportolunk, ha az speciális szemüveg viselését jelentheti. Ezek az információk segítik az optikust, hogy a lehető legjobb védelmet adja a szemünk számára.

Forrás: www.opticworld.hu

A magyar lakosság közel 50 százalékának lenne szüksége szemüvegre, közülük sokan hordanak is, de vajon a megfelelő időszakonként cseréljük le szemüvegeinket? Mennyibe kerül szemüvegesnek lenni? Leírjuk azt is, hogyan védheti meg a szemét az, aki egész nap a gép előtt ül.
Sokan talán nem is tudnak róla, vagy csak nem foglalkoznak azzal, hogy szemüveget kellene hordaniuk. A szemüvegek árát több tényező is befolyásolhatja. Többek között a szemüveg lencsék dioptriája, anyaga, minősége, vastagsága, és az azon elhelyezett rétegek típusai is. A másik legfontosabb tényező a szemüvegkeret, amelynek ára többek között annak anyagától és márkájától is függ. A fentiek alapján az ár a néhány ezer forinttól a több százezer forintig is terjedhet. Azt is érdemes tudnunk, hogy általánosságban nem vonható párhuzam az ár és a dioptria között, mindkét típusnál választhatunk kedvezőbb vagy magasabb árfekvésű szemüvegeket.

Milyen gyakran érdemes cserélni?

Az egészségügyi szűrővizsgálatok éves szinten javasoltak, ezért évente ajánlatos látásvizsgálaton illetve szemvizsgálaton részt venni, különösen akkor, ha egész nap a számítógép előtt dolgozunk. Amennyiben a vizsgálton dioptria-változást állapítanak meg, akkor érdemes új szemüveget készíttetni.

A Szeptember 15.-én kezdődött látás hónapja akciónkhoz kapcsolódó ajándék látásvizsgálat kitűnő alkalmat nyújt látásunk ellenőrzésére, ráadásul az országban egyedülállóként, már online is bejelentkezhet az ingyenes látásvizsgálatra.

Kis optikusnál vagy nagyobb optikai bolthálózatnál vásároljunk?
A Magyar Optikus Ipartestület és az Opticworld is arra hívja fel a figyelmünket, hogy a magas szakmai színvonal az, ami a leglényegesebb az egyedi méretvétel alapján készített szemüvegeknél.

Így védheted meg a szemed, ha egész nap a gép előtt ülsz
Korunk gyakori problémája, hogy az egész napos számítógépezéstől szemünk hamar elfárad és irritált lesz, sőt néha talán a fejünk is megfájdul tőle. Szerencsére van azonban néhány szakértői tanács, aminek a segítségével megvédhetjük magunkat a kellemetlenségektől.

Forrás: www.opticworld.hu

Nagyítsuk a szöveget

Amikor apró betűs szöveget nézünk, akkor általában vagy bandzsítunk vagy közelebb tesszük az arcunkat a képernyőhöz és ez okozhat fejfájást vagy fáradtságot. Ezért nagyítsuk a szöveget, vagy állítsunk be eltérő színeket a könnyebb olvasáshoz.

Pislogjunk

Amikor a gépet nézzük, elfelejtünk pislogni és ez kiszárítja a szemeinket. Nehéz emlékezni, de próbáljuk fejben tartani, hogy a pislogás segít. A szemcsepp a másik nagy segítség a szemszárazság távol tartása érdekében.

Állítsunk a fényerőn
A képernyő vakító fénye megerőlteti a szemeinket és fejfájást is okozhat. Ezért állítsunk a fényerőn, és kerüljük a tükröződést vagy szerezzünk be tükröződésmentes fóliát.

A 20-20-20 szabály
Minden 20 perc munka után, nézzünk 20 másodpercig valamit, ami 20 méterre van tőlünk. Ez segíti a szemizmok mozgását, és a fókuszálást. Azonban ha négy órán keresztül nézünk valamit, ami ugyan olyan távolságban van, akkor a szemizmaiknak már nehéz lesz beállni, ha ismét másfelé nézünk.

Extra kényelem a digitális világban

Az LCD és LED számítógépek, TV képernyők, okostelefonok, táblagépek és GPS készülékek kék fényt bocsátanak ki. Annak ellenére, hogy a kék fény önmagában természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt, illetve segít, hogy ébren maradjunk – túlzott mennyiségben olyan mellékhatásokat eredményezhet, mint a szem megerőltetése és a szemfáradtság. Manapság már vannak olyan forradalmi felületkezelések, több gyártónál is, amelyek semlegesítik a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt, és így megelőzik a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását.

Az Opticworld kínálatában minden egyes legújabb fejlesztésű termék elérhető.

Itt kiemelnénk a forradalmian új eszközünket a YUNIKU-t, amely személyre szabottam biztosítja, 3D-s nyomtatással elkészülő tökéletes látásélményéért felelős optikai szemüvegét. Ismerje meg, tekintse meg bemutató videónkat, vagy olvasson utána a weboldalunkon.

Opticworld Törzsvásárló kártya program

Számos kedvezmény és pontgyűjtő akció az Opticworld Törzsvásárló kártya programmal!

Forrás: www.opticworld.hu

Kiterjesztett garancia

Az OPTICWORLD Kiterjesztett Garancia szolgáltatásunk a szemüveg bármely lehetséges sérülése esetére biztonságos és takarékos megoldást kínál. A termék minőségi hibájára visszavezethető sérülés esetében a törvényileg előírt 1 év helyett üzleteinkben 2 évig biztosítunk Önnek jótállást. Részletek a honlapunkon és üzleteinkben.

Vállalati szemészeti szűrőprogram:

Az Opticworld

Az Optic World optikai üzlethálózat, ma Magyarországon az egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő kis- és nagykereskedelemmel foglalkozó magyar tulajdonban lévő vállalkozás. Működését 1993-ban kezdte, alapvetően kiskereskedelemmel foglalkozó anyavállalatként és fokozatosan bővítette a cégcsoportot. Ma több mint 600 optikai üzlet beszállítója és közel 200 magasan kvalifikált szakembert foglalkoztat. A cégcsoport az európai piac legnagyobb optikai keret és napszemüveg gyártók magyarországi disztribútora, jelenleg országosan több mint 40 kiskereskedelmi üzlettel.

Az Opticworld az egyetlen 100%-ig magyar kézben lévő optikai üzlethálózat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.