előétel tonhalkrém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Májkrémet sem túl bonyolult házilag készíteni, a tonhalkrém azonban magasan veri gyorsaságban és egyszerűségben.

A tonhalkrém elkészítéséhez mindössze néhány percre és egy turmixra/aprítóra van szükség. Mindenféle alakúra kiszúrt kis kenyerekre kenve vendégváráshoz, de egyébként az adalékokkal teletömött felvágottak kiváltására is tökéletes.



Hozzávalók (2-3 fős adag):

-20 dkg olajban eltett tonhalkonzerv
-1 főtt tojás
-3 evőkanálnyi vaj
-1 púpos teáskanál mustár
-2 evőkanál citromlé
-1 evőkanál tejföl

A tejföl kivételével az összes hozzávalót turmixszal vagy aprítóval simára keverem, és ha nem elég lágy, adok hozzá egy kis tejfölt. Nekem a fél adag pont belefért az aprítóba, ennyihez szerintem már inkább a botmixer kell. Kenyérre vagy pirítósra kenem, és citromszeletekkel, olajbogyóval, kaviárral díszítve tálalom. Hűtőben, jól záródó dobozban 2-3 napig eláll.

Zellersaláta almába töltvehttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101118-zellersalata-almaba-toltve.htmlMézes-mustáros sült csirkecombhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101118-mezesmustaros-sult-csirkecomb.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.