fashion week kesztyű tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Audrey Hepburn kis fekete ruhában, hosszú kesztyűben, kezében szipkával. A híres kép minden bizonnyal a nőiesség esszenciája, és talán a milói Vénusz sem sértődik meg, hogy megfosztottuk ettől a címtől. Hosszú kesztyűt viselni kifinomultságra vall, persze csakis akkor, ha betartunk néhány alapszabályt.

Felhúzhatjuk nagyestélyihez, koktélruhához, kepphez vagy egy sima pamutfelsőhöz, csak tudnunk kell, hogy mely darabhoz melyik stílusú kesztyű illik. Értelemszerűen a bársony és szatén hosszú kesztyűk a báli szezon egyik fő kiegészítői. Óriási tévedés, hogy ezeken viselhetünk ékszert. Nem, a kesztyűn kívül sosem hordunk ékszert, és nemcsak azért nem, mert az etikett tiltja, hanem azért sem, mert borzasztó olcsón hat egy strasszokkal kirakott karkötőt rácsatolni a bársonykesztyűre. Felesleges és túlzás.

Audrey Hepburn: AFP
Audrey Hepburn: AFP

A hétköznapi viseletek esetében nincs szigorú kritérium, csupán annyi a lényeg, hogy a színeket és az anyagokat párosítsuk megfelelően. Bízunk benne, hogy a közelgő meleg napokon többen is az egyik közkedvelt tavaszi összeállítást választják majd: kepp, méghozzá hosszú kesztyűvel párosítva. Egy camelszín keppből, indigókék farmerből, barna lovaglócsizmából és hasonló színű hosszú bőrkesztyűből álló szereléshez más kiegészítőre nem is lesz szükséged, hiszen ez a párosítás önmagában stílusos és divatos megoldás.

Persze a sportos vonal képviselői sem maradhatnak hosszú kesztyű nélkül: kifejezetten ehhez az irányzathoz passzolnak a kötött, ujj nélküli hosszú kesztyűk, amiket egy szimpla pamutfelső és mellény párosításhoz viselhetünk. Míg a bársony-, a szatén- és a bőrkesztyűket kötelező teljesen kihúzva viselni, addig a kötött darabokat egész nyugodtan hordjuk lazán, nem fontos, hogy az anyag teljesen kisimuljon. Tény, hogy a hosszú bőrkesztyűk ára olykor megegyezik egy félcipőével, mégis kifizetődő beruházni egy ilyen nőies darabba, hiszen ha nem veszítjük el, hosszú évekig viselhetjük, mert sosem megy ki a divatból.


Galéria: A párizsi divathét legszebb fotói

/1101/Ruh_k2011125113042

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.