Saját unokáját szülte meg a 61 éves nagymama!

terhesség unoka szülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Önmagában csodának számít, ha valaki 61 évesen ad életet egy egészséges csecsemőnek. Kristine Casey esete azonban nem csak emiatt egyedülálló: saját unokáját hordta ki.

Mrs. Casey lánya, Sara Connell évekig próbálkozott azzal, hogy teherbe essen, de hiába. A mesterséges megtermékenyítéssel is próbálkoztak, de az ikreket Sara nem tudta kihordani. A vetélést követően Mrs. Casey-vel közösen döntöttek a furcsa családalapítási mód mellett.

Istockphoto
Istockphoto


Biológiailag nem az ő gyermeke

Sara Connell petesejtjét férje, Bill hímivarsejtével termékenyítették meg, majd az embriót beültették Sara édesanyja, Mrs. Casey méhébe. Ezután nem volt más hátra, mint feszülten várakozni, és izgulni, hogy minden rendben lesz-e. Kilenc hónap után pedig a napokban végre megnyugodhatott a pár: császármetszéssel ugyan, de egészséges kisfiúnak adott életet a szüléssel egyben nagymamává is vált anyuka.

Dr. Susan Gerber szerint a terhesség, majd az operáció is rendben zajlott, semmilyen komplikációval nem kellett szembesülniük. Hozzátette ugyanakkor, hogy nagyon kicsi az esély arra, hogy bárki képes legyen kihordani egy gyermeket azután, hogy túl van a menopauzán - ha sikerül is, az többnyire csak a mesterséges megtermékenyítésnek köszönhető.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.