11 éves és intelligensebb, mint Einstein

IQ Sigmund Freud kislány Bill Gates okos Albert Einstein gyerek intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tizenegy éves angol kislánynak magasabb az intelligenciahányadosa, mint a zseninek kikiálltott Bill Gatesé.

Victoria Cowie éppen úgy néz ki, mint bármelyik átlagos kislány, csak sokkal okosabb. Olyannyira, hogy máris felvételt nyert a Mensába, abba a társaságba, ami a legintelligensebb embereket gyűjti össze a világon. A kislánnyal a fenőttek IQ-ját mérő tesztet töltették ki.

Egy átlagos felnőtt IQ-ja 100, Victoriáé 162. Ezzel megelőzi a Microsoft alapítóját, Bill Gatest vagy Albert Einsteint.

- Amikor szembesültem az eredményekkel, nagyon megijedtem, hogy ekkora elmékkel hasonlítanak össze. Szeretem a tudományokat, de imádok zenét hallgatni, kirakóst játszani, és táncolni is - mondta a kislány. Victoria azt tervezi, hogy ha nagy lesz, állatorvos lesz.

A kilány anyukája elmondta, mindig tudták, hogy egyetlen gyermekük nagyon tehetséges, de azt álukban sem gondolták, hogy a zseni kategóriába tartozik.

- Aki azt gondolná, hogy Vic állandóan a könyveket és tudományos magazinokat bújja, az nagyon téved. Sosem erőszakoltunk rá semmit, ő egy teljesen normális gyerek. Azt csinálhat, amit szeretne, mi pedig biztosíthatjuk neki a lehetőségeket. Annyit szeretnék csak, hogy többet takarítsa a szobáját - mondta az anyuka.

Egy pár híres intelligenciahányados: Albert Einstein - 160; Beethoven - 165; Bill Clinton - 137; Bill Gates - 160; Charles Darwin - 165; Sigmund Freud - 156; Napoleon Bonaparte - 145; Hillary Clinton 140



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.