Magyar származású a világ legidősebb modellje

modell szépség őszülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Carmen Dell'Orefice a világ legöregebb modellje: tizenöt évesen szerepelt a Vogue címlapján, és még hatvanöt évvel később is aktívan modellkedik.  


Forrás: AFP, vogue.com
Forrás: AFP, vogue.com


A szülinapos először 1946-ban, tizenöt éves korában szerepelt a Vogue címlapján. Idén sem szűkölködött felkérésekben: részt vett Alberta Ferretti Pitti Uomo divatbemutatóján, és Adrienne Vittadini Lincoln Center-beli bemutatóján is. A hatvanöt éves karrier során hatszor szerepelt a Vogue címlapján, tizennégy kozmetikai kampánynak volt az arca, és olyan legendás fotósoknak is pózolt, mint Richard Avedon, Irvin Penn, Cecil Beaton és Norman Parkinson. Eleganciájával és ősz tincseivel elbűvölte a fotósokat, így mindenki szívesen dolgozik vele. Carmen magyar gyökerekkel is büszkélkedhet: egyik szülője magyar, a másik olasz volt.

Gyermekkora nem volt problémáktól mentes: nagyrészt nevelőintézetekben és rokonoknál nevelkedett. 1946-ban végre kitört: ő lett a Vogue legfiatalabb címlaplánya. Háromszor ment férjhez, és csak egyetlen lánya született.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.