Nem segít a hajmosás? Utolért a büdös haj szindróma!

szag haj fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy átbulizott éjszaka után nem csoda, ha olyan borzalmasan büdös a hajad, hogy azonnal rohansz a zuhany alá. Ha azonban nap mint nap valamilyen furcsa, savanykás szagot áraszt a hajad, amin a hajmosás sem segít, lehetséges, hogy az úgynevezett "büdös haj szindrómában" szenvedsz.

Thinkstock
Thinkstock

Orvosi eset

Mivel a tüneteket még csak eltitkolni sem lehet, a betegeket sokszor érik kínos megjegyzések, ezért gyakran elszigetelődnek a környezetüktől. Orvoshoz is csak kevesen fordulnak, pedig az SHS hátterében számos ok állhat. Glenn Lyons szakértő szerint legtöbbször a faggyúmirigyek túlzott működése, vagyis a haj extrém zsírosodása okozza a furcsa szagokat. Ha valakinek az átlagosnál zsírosabb, olajosabb a haja, akkor utóbbi könnyebben magába is szívja a kellemetlen szagokat.

"A fejbőr és a haj zsírosságát a hormonok, androgének szabályozzák. A kényes egyensúly stresszes időszakokban felborulhat, és kialakulhat az SHS" - magyarázta a szakértő. Ilyen esetekben a gyakori hajmosás akár ronthat is a helyzeten, ezért semmiképpen sem ajánlott. Vannak azonban nagyon enyhe, kifejezetten problémás fejbőrre való samponok, amelyeket viszont naponta kétszer is lehet használni, mivel csökkentik a tüneteket.

Tipp! Ők hazánk legszebb lányai! Nézd meg képgalériánkat!



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Katalin hercegnő haja mindig tökéletes - Mi a titka?http://www.life.hu/szepulj/haj/20110714-katalin-hercegnonek-mindig-tokeletes-a-frizuraja.htmlIlyen frizurát viselj idén ősszel!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110713-osziteli-hajtrendek.htmlSztároktól lestük el a legmenőbb nyári frizurákathttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110707-sztaroktol-lestuk-el-a-legmenobb-nyari-frizurakat.htmlA legjobb nyári frizurák az arcformádhozhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110705-a-legjobb-nyari-frizurak-az-arcformadhoz.htmlVadiúj hajszínnel jelent meg az énekesnőhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110701-katy-perry-vorosre-festette-a-hajat.htmlTopfrizura nyárra: legyen kétszínű a hajad!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110613-topfrizura-nyarra-legyen-ketszinu-a-hajad.htmlA vörös hajszín titkaihttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110602-a-voros-hajszin-titkai.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.