fashion week téli kabát kabát testalkat tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ideális télikabátot néha tényleg nem egyszerű megtalálni, de az igazi utána éveken át védelmez bennünket a cudar időjárástól. A praktikum mellett természetesen a szín és a fazon sem mindegy, mert farkasordító hideg ide vagy oda, azért mégiscsak nőből vagyunk. Összegyűjtöttük az idén divatos télikabátokat testalkatra szabva, Szemes Nóra személyi stylist pedig elárulta, mire figyeljünk kabátvásárláskor.

Tipp! Sokkoló képeken a tinisztár! Kattints a galériáért!









1. H&M - 14.990 forint, 2. Marks & Spencer - 26.900 forint, 3. New Yorker - 21.990 forint

Körte alkat

A körte alkatú emberek esetében a vállnál és a deréknál szélesebb a csípő; az alsó- és a felsőtest közötti méretkülönbség lehet akár 2-3 szám is. Ilyenkor érdemes úgy választani, hogy a nagyobb részen legyen jó a kabát, mert bevetetni még mindig könnyebb, mint toldani. A rövidebb, csípővonal fölé érő fazonoknál viszont a felsőtest méretét kell figyelni. A széles gallérok, a dupla gombolás, a válltömés vagy a puffos váll és az övek jól állnak neki. Alul a kabát lehet A-vonalú vagy harang alakú is. Amire viszont érdemes odafigyelni, az a hátsó hasíték. Az erős fenék és csípő miatt a sliccelés csúnyán kiállhat, a hasíték sok esetben nem előnyös nekik.


1. Mango - 39.995 forint, 2. F&F - 19.900 forint, 3. Springfield - 59,95 euró

Tipp! Mónikából igazi címlaplány lett! Kattints a galériáért!









1. Mango - 33.995 forint, 2. New Yorker - 18.990 forint, 3. Zagabo - 32.500 forint

Alma alkat

Az alma alkat dereka és válla is körülbelül ugyanolyan erős, a csípője viszont ezekhez viszonyítva keskeny. Számukra a testet erősítő puffos kabát szigorúan tilos, ugyanígy a derékövvel karcsúsított kabátfazon sem előnyös. A V-kivágású, kis gombokkal díszített kabát, a finoman a testet követő fazonok (tehát nem a nagy lebernyegek), a térdig erő, hosszított fazon azonban előnyös lehet.


1. F&F - 12.000 forint, 2. Mango - 33.995 forint, 3. Esprit - 179,95 euró

Tipp! Seri és Veronika a férfimagazin fotózásán! Kattints a galériáért! (18+)






Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!




1. H&M - 9990 forint, 2. New Yorker -21.990 forint, 3. Springfield - 79,95 euró

Fotó: Farkas Évi
Fotó: Farkas Évi
"Az ügyfeleimnek általában azt tanácsolom, hogy két télikabátjuk legyen - egy elegáns és egy sportosabb -, de természetesen ez nem mindig megoldható" - mondja Szemes Nóra személyi stylist, akit a kabátvásárlási praktikákról kérdeztünk. "Aki egy télikabátot tud venni, annak több dolgot érdemes mérlegelnie kabátvásárlás előtt. Ha ugyanannyiszor hord szoknyát, mint nadrágot, akkor két fazon lehet az ideális: a fenékvonal fölé vagy a térdig érő fazon. A túl hosszú kabáttal érdemes vigyázni, mert optikailag alacsonyabbnak láttat (összenyom)."
Ha rendszeresen viselünk szoknyát, akkor azt is vegyük figyelembe, milyen ezeknek a fazonja. A stylist szerint nem szép, ha például a harang alakú kabát alól kéttenyérnyi ceruzaszoknya látszik ki. Nóra kitér az anyagokra is: megjegyzi, hogy a szövetkabát elegáns ugyan, de általában nem meleg, a pufikabát viszont túl sportos viselet ahhoz, hogy mindennel viseljük.
"Szövetkabát esetében mindig nézzük meg a címkét is, mert csak a 100 százalék gyapjúkabát az, ami igazán melegít. A megoldás az lehet, hogy plusz bélést tetetünk a szövetkabátba, ilyenkor viszont mindig egy számmal nagyobbat kell venni."
Ha egy télikabátunk van, akkor érdemes a meglévő csizmánkhoz is választani. A színes vagy teveszőrszín kabátokhoz jobban illik a sötétbarna csizma, a sötét színű kabátok viszont a fekete vagy színes lábbelivel mutatnak jobban. A kabát színére vonatkozóan nincs általános tanács: mindenki olyat válasszon, amilyen illik az egyéniségéhez, életstílusához és a ruhatárához.
Ami a színeknél és anyagoknál is fontosabb: "Nagyon sokan októberben vesznek télikabátot, amikor még nincs igazán hideg. Ilyenkor könnyen elrontjuk, hogy nem öltözünk eléggé a kabát alá. Amikor aztán jön a hideg, meglepődünk, hogy nem fér a válltöméses blézer vagy a vastag pulcsi a kabátunk alá."


Tipp! Hogy kerülnek Louboutin cipői régi francia festményekre? Kattints a galériáért!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.