Az életünk alakulásában rendkívül fontos szerepe van a környezetünknek. A vonzás törvénye szerint minden gondolatnak saját rezgése van, a hasonló pedig vonzza a hasonlót. Az otthonodban lévő minden tárgy fizikális megnyilvánulása a gondolataidnak, a tudatos és tudatalatti gondolkodásnak.


Ha egy szingli nő kapcsolatra vágyik, de olyan tárgyakkal veszi körbe magát, amelyek a magányosságot szimbolizálják, például szingli nők fotójával, vagy egyébként párban lévő tárgyak felével, akkor valójában tudat alatt a magányos jövőt vizionálja. Ezt is fogja bevonzani, tehát egyedül marad.

Thinkstock

Vajon a tárgyak, amelyek körbevesznek, azt a jövőt szolgálják, amelyet elképzeltél magadnak? Ha nem vagy biztos benne, akkor hívd segítségül a feng shuit, amely megtanít kiszűrni azokat a dolgokat a környezetedben, amelyek megakadályozzák, hogy álmaid megvalósuljanak, és megmutatja, mikkel vedd körül magad ahhoz, hogy olyan jövőd legyen, amilyenre vágysz.

Pusztulást idéző, káros energiákat sugárzó tárgyak

Először is szabadulj meg azoktól a tárgyaktól, amelyek szívják az energiádat. Az éles bútoroktól, melyek sarkai káros vágóenergiát sugároznak, vagy az elszáradt növénytől, amely a pusztulást szimbolizálja. A régi kapcsolataidra emlékeztető tárgyaktól, amelyek lehangolnak, a zavaró, nyugtalanító képzőművészeti alkotásoktól. A hálószobádban ne legyen nyomasztó látszógerenda vagy mennyezeti ventilátor, ezek félelemérzetet kelthetnek benned. Rossz energiákat ébreszt az is, ha az ágy vagy a kulcsfontosságú bútorok háttal vannak a szobaajtónak.

Thinkstock

Ne tarts befizetetlen számlákat, rendezetlen hivatalos ügyekről szóló dokumentumokat a pénzügyekkel kapcsolatos területén a lakásnak, mert ezek a kilátástalanság érzését erősítik. Javítsd meg, ami elromlott, a törött vagy javíthatatlan tárgyaktól, berendezésektől pedig szabadulj meg minél előbb. 


Szerezz be pozitív energiát vonzó tárgyakat

Ha sikeresen megszabadultál azoktól a dolgoktól, amelyek káros negatív energiával töltik meg a lakást és a közvetlen környezeted, akkor ideje olyanokat beszerezned, amelyek feltöltenek. Olyan képeket vagy textíliákat, amelyek egészséges, élő fákat, növényeket ábrázolnak, ezek mind jó irányba befolyásolják az energiákat. Olyan tárgyakban gondolkodj, amelyeket nagyon szeretsz, és amelyek jó élményhez kötődnek, például egy kagyló, amit a nyaraláson gyűjtöttél. Minél szenvedélyesebben érzel ezek iránt a tárgyak iránt, annál több pozitív, chi energiát nyerhetsz belőlük.

A nyugati feng shui szerint mindenki inkább a saját kultúrájához köthető szimbólumokat és tárgyakat használjon, mintsem kínai tárgyakat. Az a fontos, hogy hozzád közelálló, inspiráló, nyugtató és kellemes érzetet keltő dolgok vegyenek körbe, melyek engedik, hogy önbizalommal telten, magabiztosan előrenézz.

Thinkstock

Nem varázslat!
A feng shui nem varázslat, és nem tesz csodákat sem, egyszerűen segít, hogy arra fókuszálj az életedben, ami igazán fontos, és amin változtatni szeretnél.

Használd a bágua-térképet!

Az úgynevezett bágua-térkép segítségével helyezheted el otthonodban célszerűen ezeket a tárgyakat. Ez a térkép mutatja meg ugyanis, hogy a lakásodnak mely része mely életterülettel kapcsolatos a feng shui szerint. Ha a jövődről van szó, akkor elsősorban a segítő emberek és utazás területére összpontosíts, emellett pedig arra a területre, amelyre a jövőképed alapján a leginkább ráfér az erősítés: ha anyagilag szeretnéd bebiztosítani magad, akkor a gazdagság és siker területére fókuszálj, ha boldog magánéletre vágysz, akkor a házasság és szerelem, valamint az egészség és család területén tegyél meg mindent azért, hogy bevonzd a pozitív energiát.

Az egyes területeknek megvan a maga domináns anyaga és színe, ezeket hangsúlyozd, és olyan tárgyakkal erősíts, melyek illeszkednek a területen domináns elemhez. Itt megnézheted azt a bágua-térképet, ami megmutatja, mely területen milyen elem domináns, és milyen színekkel, anyagokkal erősítheted.


Így használd a feng shuit kapcsolat-erősítőkénthttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120109-igy-hasznald-a-feng-shuit-kapcsolaterositokent.html 5 apróság, amivel gazdag leszel idén - A feng shui szerinthttp://www.life.hu/hazitunder/20111227-5-aprosag-amivel-gazdag-leszel-iden-a-feng-shui.html Pénzhozó szobanövények - 5 szépség, amivel gazdag leszelhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111125-penzhozo-szobanovenyek-5-szepseg-amivel-gazdag-leszel.html Így teheti tönkre egyetlen tükör a párkapcsolatodhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110926-igy-tehet-feltekennye-egyetlen-tukor-a-parkapcsolatod-is-ramehet.html Így találhatod meg a nagy Ő-t egy egyszerű gyertyával - Plusz 9 szerelemhozó tárgyhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110621-igy-talalhatod-meg-a-nagy-ot-egy-egyszeru-gyertyaval-.html