fiatalítás szempilla smink alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden nőnek van már begyakorlott praktikája, hogyan üdítse fel az arcát a reggeli rohanásban. Néhány mozdulat, egy puszi a tükörre és indulhat is a nap. Ha még nem vagy teljesen biztos magadban, vagy változtatnál sminkelési szokásaidon, olvass tovább, elmondjuk a 8 perces smink titkát. 

Alapozónál fontos, hogy a bőröd ne fulladjon meg

Alapozóként színezett hidratálót vagy BB krémet használj. Ezek könnyed állagúak, természetes fedést biztosítanak és viseletük is kényelmes, vagyis az arcbőröd nem fog megfulladni. Mindkettőt fel tudod vinni az ujjbegyeddel, lazán, körkörös mozdulatokkal masszírozva, mintha az arckrémedet kennéd. Zsíros bőrűeknek is jó választás, hiszen ezek a termékek is ápolnak és beszívódnak a bőrbe. Ha púderpárti vagy, akkor egy ásványi púderrel ugyanezt a hatást érheted el. Ezt természetesen nagy ecsettel célszerű felvinni.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A fiatalító háromszög

Most jön a kulcslépés! Az arcbőrödnél 1-2 árnyalattal világosabb korrektort dolgozz a szem körüli bőrbe, a karikák és sötét foltok eltüntetése miatt, beleértve a szemöldök alatti ívet is. És itt a titok: az arc közepén a fiatalító háromszöget is világosítsd. A fiatalító háromszög a belső szemzug, azonos oldali orrtő és a külső szemzug alkotta terület, tehát az orr két oldalától az orca felé tartó rész. Ha itt korrektorozol, optikailag formálod, kinyitod az arcodat. Éles kontúrok persze ne legyenek, a korrektort dolgozd egybe az alapozóval. Üdébb tekintet a végeredmény, megéri begyakorolni.

Természetesen hosszú szempillák

A szemöldöködet fésüld át, ezzel egyúttal le is szeded a felesleges alapozót róla, vagy fixáld átlátszó szemöldökzselével, hogy a szálak a helyükön maradjanak egész nap.

A pilláidat a szokásos módon fekete vagy barna spirállal hangsúlyozd. A barna spirál hétköznapra ideális választás, a feketénél természetesebb hatású, és ugyanúgy kiemeli a szempillákat.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Az üdítő hatású pirosító

Az arcpírodat úgy tedd fel, mintha a hegyi levegő megérintett volna... A pirosítód színe barackos, rózsás, vagy a kettő egyvelege is lehet. Válassz púder vagy krémes állagút. A krémes pirosítók a természetes állapotot megtartják, azt egy kicsit feljavítják. Előnyük, hogy kézzel ugyancsak könnyedén felvihetők, sőt, akár az ajkadat is színezheted vele. Az üdítő hatású pirosítás helye az arc almácskáin van, ami akkor válik láthatóvá, amikor magadra mosolyogsz a tükörben: az arc "legkiállóbb" része az. Arra ügyelj, hogy kis területen dolgozz és az íriszed vonalánál beljebb ne fusson. Ha a Fashion Week trendjét követnéd, akkor a pírt dolgozd az almácska alsó részére, az arccsontod belső végére. Ezzel ártatlanságot vihetsz sminkedbe.

Finom, bársonyos ajkak

Végezetül ajkadat balzsammal ápold, majd fesd pasztell színűre, ami kedved szerint lehet karamell, rózsaszín, barack vagy narancs árnyalatú.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a StílusZsarut a Facebookon!


A StílusZsaru mindig figyel és rajta tartja a szemét a sztárokon és stílusikonokon, valamint azok ruháin is. Követi a legdurvább stílusbakikat és elkalauzol a divat világába.





A legijesztőbb smink a Golden Globe-onhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130114-kaley-couco-sorozatszineszno-sminkje-a-70-golden-globe-dijatadon.htmlPigmentek - Sminkelj varázsporral!http://www.life.hu/szepulj/smink/20121210-igy-hasznald-a-pigmenteket-hogy-gyonyoru-legyen-a-sminked.htmlHárom őszi sminktrend - Válaszd a hozzád illőt!http://www.life.hu/szepulj/smink/20120910-szepsegapolas-2012-oszi-smink-trend-interju-larion-oscar-sminkessel.htmlEzt a förtelmes sminket! Répaszínű arca lett Pippa Middletonnakhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20120830-fortelmesen-repa-szinu-arcot-sminkelt-maganak-pippa-middleton-katalin-hercegno.htmlItt az új csodakence: hódít a CC krém!http://www.life.hu/szepulj/smink/20120816-a-szepseget-novelo-bb-krem-utan-itt-az-uj-csodakrem.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.