Magyar bölcsőben ringatják a brit trónörököst

faragás Katalin hercegnő ajándék brit királyi család Vilmos herceg bölcső asztalos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehéz sorsú cigány vándorasztalos készített egy csodaszép bölcsőt a kis Györgynek.

Rostás Árpád Magyar Örökség-díjas cigány restaurátor és vándorasztalos mintegy két hónap alatt faragta ki az impozáns hercegi bölcsőt Katalin és Vilmos újszülöttjének, amelyet várhatóan szeptember 27-én adnak át Londonban - tudta meg az MTI.

Life
Life

"Az egy méter magas és egy méter széles bölcső diófából készült. A magyarságra jellemző motívumok mellett az angol zászló és a királyi címer díszíti a legifjabb trónörökös intarziás bölcsőjét" - mesélte a művész. Az állami gondozásban felnőtt vándorasztalos hangsúlyozta: saját indíttatásból készítette el a brit trónörökös ágyát, amelyet ajándékba szán a hercegi párnak. Azt is elmondta, hogy szeptember 26-án szentelik meg a bölcsőt, és a tervek szerint másnap az egyik spanyol lovagrend képviselőivel adják át Londonban. Rostás Árpád egyébként dolgozott már a Vatikánban és Versailles-ban is. Párizsban például a Napkirály dísztermének lépcsőjét és parkettáját újította fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.