Szuperhatékony erősítő gyakorlatok otthonra

torna új élet projekt erősítő albert kinga gyakorlat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahhoz, hogy bombaformába lendülj, nem szükséges sok pénzért személyi edzőt fogadnod, vagy éppen méregdrága fitnesztermekben edzened. Kropkó Péter és Gajdos Tamás, a Vitalteamszakértői, a Life.hu sztárszerzői és a mellrákból felgyógyuló és Vivicittára készülő Kinga mozgáskoordinátorai megmutatják, hogyan lehet otthon is szuperhatékony erősítő gyakorlatokat végezni.

A ciklikus állóképességi sportokon, azaz az úszáson és a futáson kívül a Life.hu és a Vitalteam sport szakértői, Kropkó Péter és Gajdos Tamás olyan erősítő gyakorlatokat is előírtak Kingának, amelyek erősítik a törzs és a comb izmait. Az edzések megkezdése előtt a Fájdalom Ambulancián végzett állapotfelmérés egyik legfontosabb felfedezése ugyanis az volt, hogy Kinga gerinc menti izmai főként a mélyháti szakaszon nem elég erősek, illetve a combizmai is fejlesztésre szorulnak. E nélkül nem fogja tudni elsajátítani a megfelelő futó technikát, és így az is kérdése, hogy egyáltalán teljesíteni tudja-e nagy álmát, a Vivicitta lefutását.

A következő erősítő gyakorlatokat bárki elvégezheti akár otthon is. Semmilyen eszközre nincs hozzá szükség, ugyanis az ellenállást a saját testsúly adja. Nézd meg, Kinga hogy csinálja, és tornázz te is vele.

Minden gyakorlatból célozd meg a 8-12-es ismétlést, majd tarts egy rövid pihenőt, és csinálj még 1-szer vagy 2-eszer ugyanennyit. A klasszikus hasizom gyakorlatból többet csinálj, körülbelül 20-at körönként. A lényeg, hogy úgy érezd, kihívást jelent az edzés, de természetesen ne legyen túl megterhelő sem.

Jó edzést!

Guggolások: Ez a gyakorlat remekül edzi a comb- és a farizmokat.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Kitörések: Ez az egyik leghatékonyabb gyakorlat a combizmok és a nagy farizmok erősítésére.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Törzsemelések megemelt lábakkal: A klasszikus hasizomgyakorlat egy módosított változata, amely nem csak az egyenes hasizmok felső részét erősíti, hanem a lábak megemelésével az alsó részt is bekapcsolja.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Lábemelések hanyattfekvésben: Kifejezetten a hasizmok alsó részét célzó gyakorlat.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Törzsfeszítés lábemeléssel: A derék körüli izmokat megtornáztató gyakorlat, melyet ha rendszeresen végzel, megerősítheted vele a gerinc alsó szakaszát támasztó mélyháti szakaszt.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Deszka póz: A teljes „core-t” azaz a hasizmok és a hátizmok a derekat fűzőszerűen körülvevő részét edzhetjük ezzel a statikus, viszont meglehetősen kemény gyakorlattal.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Lábemelések a deszka pózból: A deszka pózt tovább nehezítheted, ha váltva lábemeléseket végzel felfelé nyújtott lábakkal.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Csípőemelések oldalfekvésben: Az oldalsó hasizmok edzésével szépen formálhatod a derekad.

Csípő- és lábemelések oldalfekvésben: Így fokozhatod tovább az előző gyakorlat hatását.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Hídban egylábas csípőtolás felfelé: Az utolsó egy nagyon hatékony farizom erősítő gyakorlat.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A saját súlyos gyakorlatok pontos kivitelezéséhez a Vitalteam további instrukciókkal is ellát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.