Miután edzőivel tisztázták a félreértéseket, Kinga - alig két héttel azután, hogy a Naplás-tavi futóversenyt követően a Vitalteam mozgáskoordinátorai kisebb lelki traumát okoztak neki a Vivicittán tőle elvárt 10 km bejelentésével - visszatért a rossz emlékű esemény színhelyére. 

A trénerek - Gajdos Tamás és Kropkó Péter - úgy gondolták, hogy a lassan monotonná váló futóedzések színesítésére kiválóan alkalmas lehet más típusú mozgásformák kipróbálása, ezért lovas-meglepetéssel kedveskedtek tanítványuknak.

Nézd meg, még milyen élvezetes, de meglepően hatékony mozgásformákat próbálhatsz ki!  

Fotó: Gáldi Andrea

A tó közelében lévő Cinkotai Lovasudvarba eleinte bátortalanul belépő Kinga hamar megbarátkozott a lovarda legkezesebb négylábújával Joey-val. A gyönyörű fekete paci békésen tűrte a kezdetben bizonytalan irányítást.

Horváth József, a lovarda vezetője főként a helyes testtartásra hívta fel Kinga figyelmét, aki meglepően gyorsan alkalmazkodott a számára új helyzethez és hamar megtalálta az összhangot a négylábúval. A tréner szerint a lovak megérzik, hogy milyen ember ül a hátukon. Az, hogy Joey ilyen hamar elfogadta Kingát, azt jelenti, hogy jó embernek tartja.

Fotó: Gáldi Andrea

Kinga is pozitívan nyilatkozott a lovas kirándulásról - nagyon kellett már neki egy kis kikapcsolódás, kimozdulás a napi rutinból. 3 héttel a nagy megméretés előtt fizikailag és lelkileg is újratöltődve vághat az utolsó kemény edzéseknek.