Victoria Beckham mindössze húszévesen lett világsztár a Spice Girls csajokkal. Most, húsz évvel később azonban már elérte azt, hogy munkáját valóban elismerik - divattervezőként évek óta bebizonyítja, hogy volt értelme otthagynia a popszakmát. Beckhamné április 17-én lett negyvenéves.

Adams kisasszony története nem az a tipikus hollywoodi tündérmese, amikor a szegény kislányból ragyogó filmcsillag lesz. Victoria családja jómódú volt, így a fiatal lánynak sosem volt gondja arra, honnan szerezzen pénzt a ruháira vagy a hobbijára - még az iskolába is Rolls Royce-szal hordták. A kissé elkényeztetett tini fiatalon modellkedett és táncolni tanult, élvezte az életet, mígnem 1993-ban jelentkezett egy hirdetésre, ahol exhibicionista, csinos, táncolni és énekelni tudó fiatal lányokat kerestek. Ezt a dolgot neki találták ki, így természetesen jelentkezett. Kiválasztották, és innentől már mindenki ismeri a tündérmesét az 1994-ben indult Spice Girlsszel. A világ egyik legsikeresebb lánycsapatának tagjaként Victoria előtt minden kapu megnyílt. A divatot már akkor is imádta - valahogy mindig ő volt a legcsinosabb, a legszexibb a sok-sok állatminta, színes haj és tornacipő között.

Forrás: AFP

Persze a szerelem sem váratott sokáig magára: 1997-ben ismerkedett meg az akkor abszolút futballsztár David Beckhammel. "Nem is igazán tudtam, ki ő valójában. Sosem érdekelt különösebben a foci" - nyilatkozta a megismerkedésükről Victoria. Akkor a legtöbben azt hittük, az ő frigyük is csak egy jó üzlet, és hónapokon belül úgyis elválnak. Ám nem így lett: idestova 17 éve házasok, és néhány apróbb balhé és csinos titkárnő ellenére még mindig együtt vannak. Hogy ez csak a látszat, vagy tényleg szerelem, azt csak ők tudják, de az tény, hogy remekül csinálják!

Forrás: Northfoto, AFP

David pedig olyannyira támogatja neje divattervezői karrierjét, hogy amíg Vic a ruhákkal foglalatoskodik, ő lelkiismeretesen játszik a srácokkal és gyönyörű kislányukkal, Harperrel.

Forrás: AFP

Merthogy Victoria már legalább olyan sikeres divattervezőként, mint amilyen népszerű volt Fűszeres lányként. A világsztárok imádják az általa tervezett ruhákat - többek között Naomi Campbell, Jennifer Lopez, Beyoncé és Cameron Diaz is rajong a kreációiért, sőt, a divat nagyasszonya, Anna Wintour is fejet hajt a munkássága előtt. Persze ellenlábasai is akadnak bőven: néhány hete a Dolce&Gabbana tervezőpáros egyik tagja, Stefano Gabbana a következőket nyilatkozta Beckhamnéről: ,,Ő már annyi mindennel foglalkozott. Persze Victoria ruhákat tervez, de számunkra ő nem igazi divattervező." Az olasz szerint hiába szerepeltek az egykori Posh Spice ruhái a New York-i divathéten, a kollekciói mégis inkább a Zarához vagy a H&M-hez hasonló mainstream darabokhoz tartoznak.

Forrás: AFP

A vádak ellenére mi azért elismerésünket fejezzük ki Victoriának, aki ugyan keveset mosolyog és még kevesebbet eszik, de akkor is a világ egyik legsikeresebb négygyermekes anyukája. 

/1404/_gy_l2014416151740