A nők többsége általában elégedetlen a külsejével. Katus Attila világbajnok aerobikedző bár csodákat nem ígér, mindig tartogat pár olyan gyakorlatot, amivel közelebb kerülhetünk az áhított testhez. 

„Az első, amit megnézek egy nőn, az a szeme és bár szívesen ösztönzök másokat mozgásra, a barátnőimet sosem kértem arra, hogy edzésekre járjanak a kedvemért" – mesélte Attila, aki néhány egyszerű, de hatásos gyakorlatot is bemutatott Kocsis Korinna segítségével. „Korinnát körülbelül 5 éve ismerem, ekkor kezdtünk el együtt edzeni. A közös munka során szerencsére nemcsak arra vettem rá, hogy tudatosan sportoljon, de arra is, hogy kipróbálja magát a szépségversenyek világában, így mondhatni én is hozzájárultam ahhoz, hogy elinduljon a pályán. Azóta jó barátság alakult ki közöttünk, és ma már a munka is összeköt minket" – mondta az edző, aki ha gyors eredményről van szó, az alábbi gyakorlatokra esküszik.

Forrás: redlemon

1. Guggolással a formás hátsóért

A helyes guggolás titka a vállszéles terpesz és a tempó. Minél lassabban végzed ezt a mozgást, annál intenzívebb lesz a hatása. Ha magastartással kombinálod a gyakorlatot, nemcsak a far- és combizmokat erősíti, de a mélyhát- és vállizmokra is látványos hatással lesz. Ebben segítségedre lehet egy bot vagy rúd, amelyet könnyítésként a válladra tehetsz. A gyakorlat a helyes testtartást és keringési rendszerünket is segíti, haladók pedig nehezítésként egyik lábukat hátra feltéve egy padra, egy lábon is végezhetik.

Forrás: redlemon

2. Koncentráljunk az egyik legkritikusabb pontra, a hasizomra

Az egyszerű hasprés hatásos lehet, de vannak intenzívebb gyakorlatok is. Az alkarodra támaszkodva emeld el a csípődet és a térdedet a talajtól, és feszítsd meg a far- és hasizmaidat. Emeld ki oldalra a lábad hajlítva és a törzseddel is fordulj úgy, mintha meg akarnád nézni a térded. Végezz néhány ismétlést elfáradásig mindkét lábaddal. Ez a gyakorlat nemcsak a hasizmaidat, de a far-és vállizmaidat is erősíti.

Forrás: redlemon

3. Labdával hatásosabb

Ezt a gyakorlatot bizonyára sokan ismeritek, de most nehezítsünk rajta egy kicsit. Feküdj hanyatt, tárd szét a kezeidet, a lábaidat pedig hajlítsd be és tedd egy labdára. Ezt követően próbáld úgy megemelni a csípődet, hogy a lábaid a labdán maradjanak. A gyakorlat a combhajlító- és farizmokat erősíti, valamint a bizonytalan testhelyzet miatt a hasizmokat is megdolgoztatja majd. Minél közelebb van a labda hozzád, annál intenzívebb a gyakorlat, és persze itt is próbáljuk lassan végrehajtani a mozdulatot!