Thomas Knights vörös hajú brit fotós nem mindennapi fotósorozattal mutatja be, hogy igenis léteznek jóképű, vörös pasik. Szeptemberben megnyílt Red Hot című kiállítása New Yorkban, a BOSI Galériában már most hatalmas siker. Találd meg a kedvencedet!

A régi sztereotípiák legyőzése érdekében 40 vörös hajú, amerikai férfit fotózott le Knights, aki szerint a vöröseket a filmekben mindig gyengének, dühösnek, nem túl kívánatosnak ábrázolják. Láttatok már vörös hajú szuperhőst, akciófilm-főszereplőt vagy romantikus vígjátékban női szíveket meghódító szeplős srácot? Talán éppen ezért is épült be a köztudatba a vörös haj csúnyasággal való társítása. 

Nekünk ő az egyik nagy favoritunk! :)Forrás: Thomas Knights

„Egész nap sírtam, amikor 4 évesen megnéztem a kis hableányt, mert úgy akartam kinézni, mint a szőke herceg" – ismerte be Knights, aki annyira nem tudott megbékélni hajszínével, hogy haját, szemöldökét és szőrzetét 10 évig festette, arcát mindig teljesen simára borotválta. Mostanra viszont büszkén viseli eredeti vörösségét - amire sok bókot kap - és reméli, hamarosan mindenki más is így tesz.

A Red Hot kiállítás sok modelljének hasonló a története, ők is nehezen fogadták el (az amúgy tényleg nagyon szexi) vörös hajukat. Knights a fényképsorozattal próbálja elérni, hogy másokkal ne történhessen meg, hogy szégyellniük kell magukat külsőjük miatt, és végre a vörös férfiaknak is legyen önbizalma; a nők pedig ugyanúgy mondjanak nekik is igent egy randimeghívásra, mint a barnáknak, szőkéknek, feketéknek.

Ő sem rossz! :PForrás: Thomas Knights

A fényképek elkészítésekor több hátteret is kipróbált a művész, majd az élénk kék színnél maradt, ami nagyon jól kiemeli a modellek hajszínét. „A képek igazi sztárja maga a vörös haj, semmi nem vonja el róla a figyelmet" – mondta Knights. „Úgy tűnik, a kiállítás működik, többen is megjegyezték, hogy nagyon megtetszettek nekik a vörösek, még egy szőke srác is odajött hozzám, és azt mondta, bárcsak neki is ilyen haja lehetne."

Igazi rosszfiúnak néz ki!Forrás: Thomas Knights

A fotós elsődleges célja, amellett, hogy a fiatal vörös férfiak Hollywoodban is fontos szerephez juthassanak, hogy végre legyen egy vörös James Bond. Még több szexi vörös pasikat nézegethetsz IDE kattintva!

Tudtad?
"Az igéző hajszín csupán az emberiség két százalékának adatott meg. A legtöbb vörös hajú ember Észak-Európában születik. Európán kívül is élnek vörös hajú emberek Észak-Amerikában és Ausztráliában." Még többet a témáról ITT olvashatsz!