Csaknem kétmázsás a világ legnagyobb esküvői ruhája

kristály esküvő művészet legnagyobb gyöngy ruha menyasszony rekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint három évig tartott elkészíteni a világ legnagyobb esküvői ruháját. A gyöngyökkel díszített műremek 180 kilót nyom, 6 méteres uszály és közel egymillió egyedi dísz varázsolja még szebbé.

Nem valószínű, hogy a rekordnagyságú ruhát valaha tényleg viselni fogja egy menyasszony, elég nehéz lenne egy közel kétmázsás ruhakölteményben oltárhoz vonulni. Gail Be, a ruha készítője 22 segítőjével együtt az elmúlt három évben folyamatosan dolgozott, hogy bemutathassa a kreációt.

„Eddig teljesen titokban tartottuk a munkát, senki nem tudott rólunk, egészen addig, míg elő nem álltunk valami látványossal" – nyilatkozta Gail a Star Tribune magazinnak. Decemberre fejezik be a nagy művet, addigra 995000 üveg és kristály dísz fog rajta virítani, amelyeket a tervező a világ különböző pontjairól gyűjtött be.

Biztos, hogy rekordokat dönt az alkotás, ugyanis a Guinness-rekordok könyvében jegyzett legtöbb kristállyal kirakott ruhán 45000 kristály volt.

Gail sosem tanulta a divatszakmát, érzésből készíti el műveit, még terveket sem rajzol, mielőtt nekiáll kivitelezni ötleteit. 25 évvel ezelőtt nagyon súlyos szembetegséget kapott, ami alkalmatlanná tette arra, hogy dolgozzon a gyöngyökkel, inkább gyűjteni kezdte azokat. Szemműtéte után újra helyreállt a látása, és visszatérhetett szenvedélyéhez.

/1411/A_vil20141120142648

A művész az átválozás-királynő Lady Gagát is a rajongói között tudhatja. Legutóbbi kislemezének borítóján a Gail által készített fejdíszt és felsőt viselt.

Érdekes esküvői ruhák

Korábban a Life.hu mutatott már extrém menyasszonyi ruhát, olyat is, ami a 2014-es szezonban divatos, és összeszedtünk néhány összeállítást, amelyekben hírességek vonultak oltárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.