Gyönyörű, hosszú hajra vágysz? - 7 apró trükk, amit próbálj ki!

Forrás: Thinkstock -
hajpakolás hajápolás haj hajmosás egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha szép, hosszú fürtökre vágysz, de alig tudod kivárni, hogy végre megnőjön a hajad, kövesd ezt a néhány egyszerű tippet, és garantált lesz a siker.

Átlagosan másfél centit nő a hajad havonta, azaz évente nagyjából 16 centi növekedésre számíthatsz. Persze ez több tényezőtől is függ: az időjárás, az életkor, táplálkozás és az egészségi állapot mind befolyásolhatják, milyen ütemben nő a hajad. De néhány apró trükkel gyorsíthatod a folyamatot!

Forrás: Thinkstock

Ne mosd meg minden nap!

A túl gyakori mosás-szárítás töredezéshez vezet, arról nem is beszélve, hogy a fejbőrödön található természetes olajok is hozzájárulnak a megfelelő ütemű növekedéshez.

Elő a ritkító ollóval!

A ritkítással megszabadulsz az elhalt hajszálaktól, így könnyebben tud nőni az új haj. Fontos, hogy ne házilag próbáld ki, inkább bízd a fodrászodra a műveletet!

Próbáld ki a ricinusolajat!

Hajmosás után masszírozz végig az egész hajhosszodon és a tövén egy kevés ricinusolajat, aztán öblítsd le alaposan. Nagyon puha és csillogó haj lesz a végeredmény.

Forrás: Thinkstock

Fogyassz sok fehérjét!

A magas proteintartalmú étrend nemcsak az alakodnak, de a hajadnak is jót tesz. Iktass be minél több tojást, joghurtot és fehér húst a diétádba.

Kerüld a forró vizet!

Hajmosáskor tilos a forró víz, ez ugyanis nagyon kiszárítja a hajat. Helyette langyos, meleg vizet használj!

Engedd ki!

Hetente maxiumum kétszer-háromszor viselj lófarkat vagy kontyot. Mikor aludni mész, készíts nagyon laza copfot, ez jót tesz a hajnak.

Masszírozd!

Masszírozd át néha a hajtöveidet, így ugyanis több vér jut a területre, ami szintén elősegíti a növekedést.

A natúr színek és a bronz diadala - sminkek és frizurák a 2015-ös Golden Globe gálárólhttp://www.life.hu/trend/20150112-a-natur-smink-es-a-hollywoodi-hullam-diadala-sminkek-es-frizurak-a-2015-os-golden-globe-galarol.htmlIdén különösen sok mesés ruhakölteményt láthattunk a Golden Globe-gálán, de megvoltak a kedvenc sminkjeink és frizuráink is. Persze bakikból is akadt bőven - jöjjön egy kis szépségmustra a díjátadóról.TrendAFPÚj év, új frizura? Megmutatjuk, milyen hajviseleteket imádnak a pasikhttp://www.life.hu/trend/20141230-ezek-a-frizurak-a-ferfiak-kedvencei-a-nokon.htmlAz év elején te is a megújulást fontolgatod? Segítünk a frizuraválasztásban. Bemutatjuk neked azokat a hajviseleteket, amelyekért a férfiak egytől egyik odavannak!TrendThinkstockFonott frizurák ezerféleképp - így csinálják a világsztárokhttp://www.life.hu/trend/20140717-divat-es-trend-fonott-frizura-ahogy-a-sztarok-csinaljak.htmlMég mindig nem unjuk a fonott frizurákat, a kánikulában pedig különösen praktikus ez a hajviselet. A sztárok is igyekeznek ötletesen variálni a fonott stílust, meg is mutatjuk, mennyire!Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.