Ha szép, hosszú fürtökre vágysz, de alig tudod kivárni, hogy végre megnőjön a hajad, kövesd ezt a néhány egyszerű tippet, és garantált lesz a siker.

Átlagosan másfél centit nő a hajad havonta, azaz évente nagyjából 16 centi növekedésre számíthatsz. Persze ez több tényezőtől is függ: az időjárás, az életkor, táplálkozás és az egészségi állapot mind befolyásolhatják, milyen ütemben nő a hajad. De néhány apró trükkel gyorsíthatod a folyamatot!

Forrás: Thinkstock

Ne mosd meg minden nap!

A túl gyakori mosás-szárítás töredezéshez vezet, arról nem is beszélve, hogy a fejbőrödön található természetes olajok is hozzájárulnak a megfelelő ütemű növekedéshez.

Elő a ritkító ollóval!

A ritkítással megszabadulsz az elhalt hajszálaktól, így könnyebben tud nőni az új haj. Fontos, hogy ne házilag próbáld ki, inkább bízd a fodrászodra a műveletet!

Próbáld ki a ricinusolajat!

Hajmosás után masszírozz végig az egész hajhosszodon és a tövén egy kevés ricinusolajat, aztán öblítsd le alaposan. Nagyon puha és csillogó haj lesz a végeredmény.

Forrás: Thinkstock

Fogyassz sok fehérjét!

A magas proteintartalmú étrend nemcsak az alakodnak, de a hajadnak is jót tesz. Iktass be minél több tojást, joghurtot és fehér húst a diétádba.

Kerüld a forró vizet!

Hajmosáskor tilos a forró víz, ez ugyanis nagyon kiszárítja a hajat. Helyette langyos, meleg vizet használj!

Engedd ki!

Hetente maxiumum kétszer-háromszor viselj lófarkat vagy kontyot. Mikor aludni mész, készíts nagyon laza copfot, ez jót tesz a hajnak.

Masszírozd!

Masszírozd át néha a hajtöveidet, így ugyanis több vér jut a területre, ami szintén elősegíti a növekedést.