Kalandozás a földi édenkertben – Sarka Katával

Forrás: Thinkstock -
Sarka Kata Maldív-szigetek utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan úgy gondolnak az Indiai-óceán gyöngyszemére, mint a romantikus kiruccanások és a nászutak álomhelyszínére, ám a Maldív-szigetek azok számára is igazi paradicsom, akik gyermekekkel érkeznek. A Life.hu-nak Sarka Kata mesélt utazással kapcsolatos élményeiről.

Sarka Kata nemrég a festői szépségű Maldív-szigeteken járt családjával, ám a nyaralásról posztolt fotók miatt rengeteg negatív visszajelzést kapott, így teljes mértékben érthető, hogy csak vonakodva fogadta el a Life.hu felkérését, meséljen néhány szóban frissen szerzett élményeiről. A Hajdú család egy olyan idilli helyszínt választott a tengerparti pihenéshez, ahol Noncsi és Dávidka is önfeledten élvezhette a „kincses sziget" élményt.

Forrás: Facebook/Kata Sarka

A sztárok titkos búvóhelye

Az Indiai-óceánon található csodálatos szigetvilág az utóbbi idők egyik legnépszerűbb tengerentúli célpontjává vált, és még felsorolni is nehéz lenne azokat a hírességeket, akiket ámulatba ejtett a szépsége. Vilmos herceg és neje a Noonu Atoll korallzátonyokkal körbeölelt szigetén töltött el pár napot, és néhány éve Ameerah hercegnő is itt vakációzott akkori férjével, Al-waleed bin Talal szaúdi herceggel.

Ez az álom nyaralóhely nem csupán az uralkodók kedvelt úti célja, hanem az A-listás hírességeké is, akik valósággal rajonganak a fehér homokos csodaországért. Ryan Reynolds és Blake Lively a Maldív-szigetek északi részén található Shaviyana Atoll exkluzív üdülőhelyén töltött néhány napot. Néhány éve a portugál klasszis, Ronaldo kisfiával és Irina Shayk szupermodellel az egzotikus Baa Atoll szigetvilág egyik luxusrezidenciáján áldozott a pihenés oltárán.

A fényűző 'Anantara Kihavah Villas' hidroplán transzferrel kb. fél óra alatt érhető el, és már az idevezető út is felejthetetlen pillanatokkal ajándékozza meg a turistákat. A privát villákból lenyűgöző kilátás nyílik a türkizkék óceánra, a sziget körül pedig káprázatos korallzátonyok várják a búvárkodás szerelmeseit.

Korallzátonyok Forrás: Thinkstock

Sarka Kata tippje

"A Maldív-szigeteket a világ legizgalmasabb merülőhelyei között tartják számon, és a kristálytiszta vízben akár 60 méterre le lehet látni. A kislányommal én is kipróbáltam a szabadtüdős merülést, az ún. sznorkelezést, ami hatalmas kaland volt mindkettőnk számára. A víz alatti világ látványa egyszerűen varázslatos, Noncsi tetszését a csíkos bohóchalak nyerték el a legjobban, és a nyaralásunk egyik csúcspontja az volt, amikor együtt úsztunk az óriásteknősökkel. Az élmény valóban leírhatatlan!"

A Life.hu extra tippje

Az UNESCO által bioszféra-rezervátummá nyilvánított Baa Atoll tökéletes „télből a nyárba" utazási célpont, és itt olyan élményekben lesz részed, amit sehol máshol a világon nem fogsz megkapni. Maldív-szigetek - Baa Atoll - The Barefoot Eco Hotel - 309.300 forint/fő/7 éjtől

Minden sziget különböző, és oly sok közül lehet választani!

A 19 szigetcsoportból álló lánc kb. 800 km hosszan nyúlik el, a csillogó ezüst-fehér homokos strandok, a trópusi hangulatú beach-villák és az egyedülálló természeti környezet jelenti az ideérkezők számára azt a földöntúli boldogságot, amiért a Maldív-szigetekről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Itt igaz a „nincs hír, nincs cipő" szlogen. A mintegy 1200 kisebb-nagyobb szigetecske valóban a gondtalan nyaralás szinonimája, ahol a legnagyobb dilemmát annak eldöntése jelenti, hogy milyen finomságokkal kényeztesd magad a kiadós ebéd után, vagy épp melyik közeli szigetet fedezd fel. Kata a Life.hu-nak elmesélte, hogy a tökéletes pihenéshez az is hozzájárult, hogy egy hétig el voltak zárva a külvilágtól, hiszen a bungalójukban nem volt tévé - amit felelős szülőként otthon is bizonyos keretek közé szorít -, ám a gyerekek ezt egyáltalán nem hiányolták, hiszen minden percben akad izgalmas látni- és tennivaló.

Forrás: Thinkstock

Hatalmas szabadtéri játszótér - nem csak gyerekeknek

A Maldív-szigeteken számos olyan üdülőhelyet találni, ahol a kisebbekre is gondolva remek szabadtéri programokat kínálnak, ilyenek pl. a kincsvadászat, a kagylógyűjtögetés, a különféle kézműves foglalkozások vagy a tengerparti mályvacukor-sütögetés. Az idősebbek kipróbálhatják a legizgalmasabb vízi sportokat, a strandjátékokat, de búvárszafarira is benevezhetnek, a tengeralattjáróval tett kirándulás és a hidroplántúra pedig mindenki számára életre szóló emlék lehet.

A Maldív-szigetek egy hatalmas szabadtéri játszótér, és ha Katáékhoz hasonlóan te is a gyerkőcökkel együtt vágnál neki a nagy kalandnak, számos családközpontú hely közül válogathatsz. A Robinson Crusoe stílusú rejtekhely a távoli Kunfunadhoo szigetén egy igazi csodaország az egész család számára, ahol a pihenés és a kényeztető szolgáltatások mellett delfinlesre, csillagvizsgálatra és csokigyártásra is lehetőség nyílik. Az egyik leglátványosabb Maldív-atoll szívében lévő Kanuhura szintén fantasztikus hely a közös nyaralásra, ahol a felnőttek sem fognak unatkozni.

Sarka Kata gyermekei, Noncsika és Dávidka Forrás: Facebook/Kata Sarka

Sarka Kata tippje

"A maldívok kedvenc italai a tea, a frissen facsart gyümölcslevek és a raa nevű puncs, amit a pálmafa törzséből csapolnak le. A kókuszpálma termése sok hagyományos étel alapjául szolgál, és mi is megkóstoltuk a friss kókuszlevet, amit épp akkor szedtek le a fáról. Mivel több ezer halfaj él a szigetek körül, nem meglepő, hogy az étlapokon gazdag kínálat van a tenger gyümölcseiből, és ezek nem csak finomak, hanem egészségesek is."

Fedezd fel az élet napos oldalát!

A Maldív-szigeteken mindenből a legjobbat kapod, és lehet, hogy most meglepődsz, de nem kell milliomosnak lenned ahhoz, hogy te is felfedezd az Indiai-óceán ékszerdobozát. Ha szeretnél a legkedvezőbb áron nyaralni, célszerű „all inclusive" csomagot választanod, ami rendszerint tartalmazza az összes étkezést, az italokat, és bizonyos - előre meghatározott - szolgáltatásokat, pl. napi egy búvárleckét. A Maldív-szigeteki vakáció során érdemes beiktatnod a programba az „úszó fővárost", Malét, ami történelmi helyszíneivel, cukorka színű épületek és mesébe illő atmoszférájával egy igazán különleges hely.

Malé, a Maldív-szigetek fővárosa Forrás: wikitravel.org

A korábban ritkán lakott sziget mára modern várossá nőtte ki magát, és olyan izgalmas látnivalókat rejt magában, mint pl. a Nemzeti Múzeum, a 400 éves szultáni palota, az új kikötő és a jellegzetes illatú halpiac, hogy csak néhányat említsünk. A vásárlás a helyiek egyik kedvenc tevékenysége, különösen az esti órákban, amikor hűvösebb van. A Majeedhee Magu a sziget egyik főutcája, ahol remek alkalmad nyílik szuvenír-vásárlásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.