Magyar Tudományos Akadémia név engedély Hada Renáta szerető Fábry Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kismama harcban áll a Magyar Tudományos Akadémiával, amely nem engedélyezi, hogy gyermekét Pistinek nevezze el. 

Az Akadémia Nyelvtudományi Intézete több ízben elutasította Renáta és férje névbejegyzési kérelmét, mert nem találja megfelelőnek az utónévkönyvbe való felvételhez – írja a Bors.

Forrás: Facebook/Hada Renáta

„Ez diszkrimináció, és ezt a bizottságnak is megírtam. Például a Volframot, a Frodót, a Csatárkát, a Nintendót és az Ezelt hogyan engedélyezhették? A Pistike egy virágnév is, és azokból is számtalan van az utónévkönyvben, így most ezt kérvényeztük a becéző jelző nélkül. Ha az utolsó kérelmünket is elutasítják, akkor homofóbnak fogom nevezni a MTA Nyelvtudományi Bizottságát" – háborgott Renáta,

A lap munkatársai felvették a kapcsolatot a Magyar Nyelvtudományi Intézettel, ahol dr. Rácz Judittól az alábbi felvilágosítást kapták. „Tizennégy alapelvnek kell megfelelnie annak a névnek, melynek engedélyezését kérik. A férfinevek túlzott becéző formáját ritkán engedélyezzük, kivéve, ha az bizonyíthatóan felbukkant az Árpád-korban".

Így tornázik terhesen Hada Renáta

A Life.hu cikkéből megtudhatod, hogyan lazított kismamatornával a FEM3 Café stúdiójában Hada Renáta. Amikor Fábry Sándor exe bepucsított, a műsor házigazdája, Váczi Gergő zavarba jött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.