A világhírű színésznő lett az egyik arca a Feeding America kampányának, amelynek célja a gyermekéhezés megszüntetése. Nem véletlenül áll ennyire közel Scarlett szívéhez az ügy.

Még mielőtt egyetlen filmszerepével vagyonokat keresett volna, Scarlett Johansson és családja is azon amerikaiak közé tartoztak, akik az állam segítségével oldották meg mindennapi étkeztetésüket.

Forrás: AFP/Justin Tallis

A világ egyik legszexisebb színésznője, aki nemrég adott életet első gyermekének, Rose-nak, Jeremy Rennerrel együtt a Feeding America kampány arcaként szólalt fel azokért, akik szerény körülményeik miatt nem engedhetik meg sem maguknak, sem pedig gyermekeiknek a kielégítő, egészséges táplálkozást.

Scarlett, akit ma az egyik legjobban fizetett színésznőként tartanak számon, New Yorkban látta meg a napvilágot egy dán édesapa és egy zsidó származású édesanya gyermekeként, ő és ikertestvére voltak a család legkisebb tagjai. „Úgy nőttünk fel, hogy az állam biztosította számunkra a napi betevőt" – állt a színésznő egyik korábbi nyilatkozatában.

Nem véletlenül áll tehát közel a szívéhez a Feeding America kampánya, amelynek célja megszüntetni az éhezést az egész Egyesült Államokban, kiváltképp a gyerekek körében.

Egészséges ételt mindenkinek!
2015-től már rendelet szabályozza a közétkeztetést, amely nem csupán a mennyiségeket, hanem az arányokat, a százalékot és a gyakoriságot illetően is új irányokat szab meg. A Life.hu korábban ITT mutatta be, melyek lesznek azok a változások, amelyek mindenkit, így akár téged is érinthetnek.