Közeleg a nyár, biztosan te is tervezgeted már szabadságodat. Hogy nyaralás alatt ne azon kelljen aggódnod, biztosan mindent rendben hagytál-e otthonodban, az alábbiakban összeszedtünk néhány jó tanácsot, amelyeket indulás előtt mindenképpen érdemes megfontolnod. 

Tisztaság

Először is igyekezz a lakást a lehető legtisztább állapotban hagyni, hiszen mi sem kellemesebb, mint egy csillogó-villogó otthonba megérkezni.

Forrás: Thinkstock
  • Cserélj ágyneműt! Ha holtfáradtan hazaérsz utazásodról, semminek nem fogsz jobban örülni, mint egy frissen vetett, pihe-puha ágynak.
  • Vidd ki a szemetet! Mi lehetne annál lehangolóbb, mint egy bűzölgő kuka szagára megérkezni?
  • Üritsd ki a hűtőt! A romlandó életeket add oda barátaidnak, vagy egy kedves szomszédnak. 
Vigyázz, mit posztolsz nyaralás alatt!

Sokan a közösségi oldalakon – Facebookon, Twitteren, Instagramon – osztják meg nyaralásuk pontos időpontját, helyszínét, ez azonban kifejezetten veszélyes lehet a betörések miatt. Sok betörő ugyanis pontosan ezt figyeli, és az innen szerzett információk alapján szemelik ki a következő áldozatukat. A Life. hu korábbi cikkéből megtudhatod, mire kell kiemelt figyelmet fordítanod.

Biztonság

  • Ablakokat bezárni! Ez persze magától értetődő, de ne felejtsd el leellenőrizni, hogy biztos mindent becsuktál-e, még a fürdőszobai legkisebb ablakocskát is.
  • Adj pótkulcsot! Főleg, ha vannak növényeid, netán kisállítaid, bízz meg egy jóbarátot azzal, hogy szükség esetén nézzen be hozzád.
  • Fő az óvatosság! Minden iratodat és utazási dokumentumaidat fénymásold le és küldd el magadbak e-mailben, hogy ha esetleg elveszne útközben, akkor se kerülj bajba.

Végül ne felejtsd el az automata üzemelésű termosztátodat pihenő üzemmódba állítani, háztartási eszközeidet áramtalanítani, ha pedig biztonsági okokból azt szeretnéd, hogy néha égjen a lakásban a villany a távolléted alatt, szereltess be egy időzítőt, mert így a betolakodók számára úgy tűnhet, mintha lenne otthon valaki.