Csupasz legyen, vagy bozontos? Szőrtrendek 2015-ben

Forrás: Thinkstock -
fashion week szőrtelenítés nyári szőrtelenítés szőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha azt hitted, csak ruha- és sminktrendek léteznek, tévedsz. Az sem mindegy, hogyan, hol és milyenre szőrteleníted a tested különböző területeit. Eláruljuk, mi a trendi a szőrtelenítés terén 2015-ben!
Forrás: Thinkstock

A hollywoodi intim trend

A szőrtrendek állandóan változnak. A nők nagy része manapság a teljesen pucér fazon helyett inkább a csíkra szavaz, ha kozmetikushoz látogat. Egy kicsi csíkot vagy háromszöget divatos most meghagyni „dísznek" intim tájékon, a férfiak nagy kedvence lett ez a fazon.

A brazil fazon és a bikinigyanta

Ha téged zavar bármilyen mennyiségű szőr magadon, akkor brazil, azaz teljesen csupasz fazont kérj a kozmetikustól. Ez áll a dobogó második helyén 2014 óta. Természetesen a döntés a tiéd, hogyan érzed jól magad, nem feltétlenül kell a trendekhez alkalmazkodnod.

Forrás: Thinkstock

Life.hu-tipp

Ha mégis úgy döntesz, hogy meghagyod inkább a természetes szőrzetedet, akkor is érdemes trimmelni, azaz rövidebbre vágni, és a bikinivonalat minden esetben karbantartani, mert a strandon nagyon csúnyán mutat, ha kilóg egy-két kósza szál a fürdőruha alól.

A lábaknál és hónaljnál mindegy, csak sima legyen!

A láb- és a hónaljszőr sehol sem divat, ezektől mindenképpen jó megszabadulni. A leggyorsabb módszer a borotválás, egyre több kozmetikus állítja, hogy a tévhittel ellentétben nem erősödnek meg a szőrszálak, és nem nő több szőr attól, ha borotvát használunk. A reggeli sietségben sok nő választja a borotvát. A hátránya viszont, hogy nagyon hamar visszanő, és 1-2 nap után már szúrósak a pici szőrszálak.

Life.hu-tipp

Soha ne borotválj zselé vagy hab nélkül! Iszonyú viszketést, kellemetlen érzést okoz, ha szárazon vagy csak vízzel húzod végig a pengét a bőrödön. Borotvahasználat után mindig krémezd be a lábaidat, és rendszeresen tisztítsd, illetve cseréld az eszközt!

A gyanta is sok nő bevált kedvence, azonban várni kell, míg megnőnek a szőrszálak akkorára, hogy biztosan ki lehessen őket tépni. Viszont megéri ezt kivárni, ugyanis a gyantázás eredménye sokáig élvezhető, akár több hétig is sima marad a bőröd.

Life.hu-tipp

Teszteld le, hogy a hideg vagy a meleg gyantát bírja jobban a bőröd. Míg egyeseknek jobban fáj a forró gyanta, úgy másoknak az válik be jobban. Érdemes kísérletezni!
Forrás: Thinkstock

A szőrtelenítő krémek is gyors megoldást nyújtanak, akárcsak a borotva. Néhány percet kell csak várnod, amíg hat a krém, és máris eltávolíthatod a szőrt. Nem szárítják a bőrt, és könnyű használni ezeket a krémeket. Nagyjából 1 hétig tart a hatás, és a legjobb, hogy nem szúrósan nő vissza utána a szőr.

Life.hu-tipp

Mielőtt szőrtelenítő krémet alkalmazol, végezz tesztet a bőrödön, hogy biztosan nem okoz-e irritációt. Kenj egy kis krémet a szőrteleníteni kívánt felületre, és hagyd rajta kb. 30 percig. Ha nem viszket, nem éget, már használhatod is!

A lézeres szőrtelenítés a legdrágább, de legtartósabb módszer. Tévedés, hogy végleges lenne a hatása, de az biztos, hogy több évig kitart, és utána is csak az eredeti szőrmennyiség negyede-fele nő vissza, így ha még egyszer rászánod magad, már sokkal kevesebbet kell a lézerrel kezelni. Nagyjából 6-7 kezelés után tűnik el rólad a nem kívánt szőr.

Life.hu-tipp

Ha a lézer mellett döntenél, arra készülj, hogy a kezelések között kizárólag borotvával szőrteleníthetsz, ugyanis ha gyantát vagy epilátort használsz, kitéped a szőr gyökerét is, és úgy nem lesz mit kezelnie a lézernek.
Forrás: Thinkstock

Az epilátor a leghigiénikusabb módszerek egyike, mert nem érintkezik vízzel, nem vághatsz sebet vele, mint a borotvával, és nem annyira fáj, mint a gyanta, azonban az irritáció veszélye ezzel a módszerrel a legnagyobb.

Life.hu-tipp

Akkor epilálj, ha nem a száraz bőrtípusúak közé tartozol, és nem szokott bepirosodni a bőröd. Ha kis piros foltok jelennek meg rajtad epilálás után, és nem múlnak el egy napig, válts másik módszerre!

Érdemes-e szőrösnek maradni?

Sokan azért nem szőrtelenítenek, mert úgy gondolják, védelmi funkciója van. Ez részben igaz, de több kozmetikus és orvos megerősítette már, hogy nem ártalmas, ha nincs rajtad szőr. Azoknak a népeknek, akik nem hordanak bugyit, nadrágot, fontos, hogy védje őket egy külső pluszréteg, de nekünk nincs szükségünk a szőrre.

Jemima Kirke színésznő a 2015-ös CFDA Fashion Awardson szőrös hónaljjal jelent meg a vörös szőnyegen Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Mit mond a szakértő?

"Idén nálunk Magyarországon a szőrtrend az, hogy nincs szőr - mondja Blaskovics Ildikó, a Life.hu kozmetikus szakértője. - A nők szinte minden esetben a csupaszságot preferálják, ez most a divat. Vannak, akik intim tájékon csíkot kérnek, ezt nem teljesen értem, miért is jó, és vannak olyanok is, akik túl kislányosnak találják a teljesen leszőrtelenített fazont, így ők a legbelső részeken hagynak magukon némi szőrt.

A férfiak is egyre igényesebbek ezen a téren, odafigyelnek a szőrtelenítésre. Én javaslom is a férfiaknak, hogy szőrtelenítsenek, ha viszont nem akarnak teljesen "meztelenek" lenni, legalább egy szakállvágóval trimmeljék rövidre a szőrt.

Ami mostanság egyre elterjedtebb, a hát gyantázása. Sok férfit zavar, ha nem sima ez a testrészük, és már egyre gyakrabban mernek szakemberhez fordulni segítségért."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.