A klasszikus télikerteknek új kihívója jelent meg: a mobil télikertet kedvedre alakíthatod, nyithatod és zárhatod, miközben gyönyörű üvegfelületeken keresztül élvezheted kerted látványát. Növeli ingatlanod értékét és olyan plusz szobaként is használhatod, amelyikre leginkább szükséged van, legyen az akár nappali vagy étkező.

Az ősz közeledtével, amikor már csak nosztalgia a szabadban fogyasztott reggeli kávék és az esti borozások emléke, sokan próbálják visszacsempészni az utolsó nyáresték hangulatát az otthonukba. A télikert erre tökéletes és sokszínű megoldás.

Forrás: www.mobiledrone.co

A klasszikusok közül az egyik legismertebb télikerttípus az angol, amely a viktoriánus kort idézi díszített szegélyeivel, részletgazdag felületével és többnyire gótikus jegyeivel. Az eredetileg Belgiumból, illetve Németországból származó másik típus ennél letisztultabb és modernebb, szögletes formákat mutat.

Mindkettő szerethető klasszikus, ám a technológia fejlődésével lépést tartva ma már a korábbiak legjobb tulajdonságait ötvöző és azoknál még korszerűbb télikertet is választhatsz: a mobil télikert kihasználásában csak a képzeleted szabhat határt.

A mobil télikert: szabadság, stílus és elegancia

Miért is szeretjük annyira a télikertet? Azért, mert általa úgy lehetsz közel a kertedhez, hogy közben otthonod kellemes légkörét élvezheted. A mobil télikert ehhez egy még szabadabb érzést adhat: bizonyos elemeit úgy mozgathatod, ahogyan kedved tartja, így nem vagy kötve a régi, fixen rögzített télikerthez.

Forrás: www.ofdesign.net

Hosszú órákat is eltölthetsz a mobil télikertben, hiszen amellett, hogy az időjáráshoz illeszkedően nyithatod vagy zárhatod, egy valóban sokoldalúan kihasználható helyiségről van szó. Csak rajtad múlik, mivé alakítod a teret: lehet békés családi oázis vagy nyüzsgő baráti találkozó színhelye is.

Műszaki érdekességek

  • A mobil télikertnek, miközben tökéletesen érvényesül alatta az üvegházhatás, akár nullás lehet az energiaigénye. Egy klasszikus télikertnek ezzel szemben állandó jellegű a fűtés- és hűtésigénye az egész év során.
     
    Forrás: www.afflante.com
  • A mobilitás érdekében nem kell lemondanunk a szerkezet masszivitásáról sem: bár az elemek teleszkópikusan mozgathatóak, csúsztathatóak, a mobil télikert teljesen önhordó és a folyamatosan fejlődő műszaki megoldásoknak köszönhetően statikailag is megbízható.