A hírességek szeretnek több lábon állni: az énekesek gyakran törnek színészi babérokra is, a színészek szívesen debütálnak modellként, és még sorolhatnánk. De legyen szó híres színészről, énekesről, modellről, vagy akár üzletemberről, van egy - kicsit költséges - hobbi, amiért jó néhány sztár rajong, ez pedig az életmódvezetés, egészen pontosan a saját életmódvezetési márka alapítása.

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, néhány hete végleg bezárta kapuit a gyönyörű színésznő, Blake Lively Preserve nevű életmódblogja és webáruháza. Az oldal több mint egy évig működött, ami már így is csoda, hiszen rengeteg kritikát kapott méregdrágán árult termékei miatt. De nem kell elkeseredni, akadnak még hírességek az életmódbizniszben.

Martha Stewart - Az etalon

Az Egyesült Államokban minden valamirevaló háziasszony jól ismeri Martha Stewart nevét. Ha sütésről-főzésről, lakáskultúráról, varrásról, kerttervezésről, növényápolásról, vagy akár a házi kedvencek gondozásáról van szó, Martha igazi stílusdiktátor. A Martha Stewart Living Omnimedia nevű márkája pedig az alapítása óta eltelt csaknem 20 év alatt szakácskönyvekkel, lakberendezési, kertészeti és barkácstermékekkel árasztotta el az Egyesült Államok piacát.

Martha StewartForrás: AFP

Gwyneth Paltrow - A trónkövetelő

Az Oscar-díjas színésznő néhány éve indította el életmódblogját, a Goopot, ahol mára már saját márkás termékeket is forgalmaz. Gwyneth érdeklődésének középpontjában az egészséges életmód áll, webshopjában vásárolva - ígérete szerint - mi is egészségesebb életet élhetünk. A különleges végbéltisztítótól a szakácskönyvig tényleg sok hasznos vagy kevésbé hasznos dolog megtalálható nála. 

Gwyneth PaltrowForrás: AFP/Layne Murdoch Jr.

Reese Witherspoon - A feltörekvő

A szintén Oscar-díjas színésznő is életmódbloggal kezdte, majd idén tavasszal mutatta be Draper James elnevezésű online boltját, amely női ruhákat, kiegészítőket, irodaszereket és lakásdekorációs cikkeket is kínál. Reese a bolt nyitásakor elmondta, hogy a választék összeállítását saját romantikussága, a Dél iránti szeretete és a benne rejtőző modern nő inspirálta.

Reese WitherspoonForrás: Instagram/draperjamesgirl

Eva Longoria - A kezdő

Az egykori született feleség a konkurenciához képest még kezdőnek számít, egyrészt azért, mert nála nem beszélhetünk egyértelműen egy saját márkáról, másrészt, mert az oly divatos életmódbiznisz helyett ő most még csak a lakberendezésre fókuszál. Eva egy amerikai bolthálózattal, a JCPennyvel fogott össze, hogy piacra dobhassa első lakberendezési kollekcióját. Az áruház szóvivője szerint a színésznő "a klasszikus stílus és az időtlen szépség képviselője". Az Eva Longoria nevével fémjelzett kollekció többek között gyönyörű ágyneműket és foteleket is tartalmaz, amelyeket török, marokkói és spanyol minták díszítenek.

Eva LongoriaForrás: Instagram/evahomejcp