Tudtad, hogy a Hold mozgása hatást gyakorol a nők életére? Érdemes odafigyelni erre az összefüggésre, hiszen ha az univerzum ritmusával összhangban cselekszel, akkor a szépségápolásban is sokkal hatékonyabb lehetsz. 

Sokszor hiába méregtelenítesz, hiába teszel fel egy arcpakolást, úgy érzed, hogy mégsem jártál eredménnyel? Ez azért is lehet így, mert nem a jó időben alkalmaztad a megfelelő kúrát. Nézzük meg, hogy a Hold állása szerint mikor mit érdemes tenni a szépségünkért. 

Újhold 

A Hold ciklikus mozgása az újholddal veszi kezdetét. Ilyenkor csak egy fekete korong látható az égen. Ebben az egy-két napban távoznak leggyorsabban a salakanyagok a szervezetből, így a méregtelenítésben ez fontos időszak.  Mivel csak néhány napról van szó, gyors lefolyású kúrákat kell bevetni, amelyek viszont különösen hatásosak lesznek. Egy léböjtkúrát és egy narancsbőr elleni kezelést mindenképpen érdemes megcsinálni. A zsírrétegek sokkal jobban mozdíthatók újhold idején, így ha a testtömeg csökkentése a célod, érdemes fogyasztó hatású gyógynövényteával segíteni a fogyást. 

Forrás: Thinkstock
3 isteni koktél narancsbőr ellen
A vitamindús, facsart levek, egészséges smoothie-k rendszeres fogyasztása sokat javít a bőröd állagán – íme, 3 egészséges koktél, amikkel felveheted a harcot az utálatos cellulitisz ellen! És ha nem csak az otthoni praktikák érdekelnek, kattints ide!

Növekvő hold 

A következő két hét a növekvő hold jegyében telik. Ilyenkor a folyamatok kívülről befelé hatnak, vagyis ez a befogadás, begyűjtés, felhalmozás optimális időszaka: ezért a bőrtáplálás leghatékonyabb ideje.  Bármilyen bőrproblémát szeretnél megoldani, legyen szó ránctalanításról, hidratálásról, mitesszerek eltüntetéséről, ez a tökéletes alkalom. Most mindenféle vitamint és tápláló anyagot maradéktalanul magába szív és felhasznál a bőröd. Érdemes sok folyadékot magadhoz venni, amely belülről fejti ki hidratáló hatását a bőrre. Fokozottan figyelj oda az étkezésedre, különösen a nassolásra, mert ebben a két hétben a zsírok könnyen lerakódnak. 

Forrás: Thinkstock

Telihold 

Telihold idején köztudottan könnyebben leszünk feszültek, mindenre érzékenyebben reagálunk. Feladataink sokkal több energiát igényelnek ilyenkor. Ebben a néhány napban tartsd szem előtt, hogy a relaxáció és a stresszoldás is a szépségápolás része.  Kicsit nyújtsd meg a reggeli zuhanyozást, vagy akár vegyél este egy fürdőt levendulás fürdőolajjal. Igyál citromfűteát, az segít ellazulni. 

Forrás: Thinkstock

Fogyó hold  

A telihold utáni két hét a fogyó hold időszaka. A folyamatok ekkor belülről kifelé hatnak, vagyis ideálisan ez a kitisztulás, a méregtelenítés, a salakanyagoktól való megszabadulás ideje.  Ez a két hét az újholdban teljesedik ki, amikor a legerősebb a megújuló hatás. A fogyó hold kiváló alkalmat ad a szőrtelenítésre: tartósabb hatást érhetsz el, és a bőröd sem fog kipirosodni. A bőrkeményedéseket is ekkor érdemes kezelésbe venni, illetve a pattanásos bőr megtisztítására is ez a legjobb alkalom, mert hamar begyógyul, és hosszabb ideig marad utána tiszta a bőröd. A fogyásban is látványos eredményt érhetsz el, mert a zsír sokkal kisebb mértékben rakódik le ebben a két hétben. 

Forrás: Thinkstock