szépségápolás szemüveg sminktrükk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy jól megválasztott szemüvegkeret tökéletes kiegészítője az arcnak. De mit tegyen az, aki sminkkel is szeretné hangsúlyozni egyéniségét? Larion Oscar most elárulja!

A legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni sminkeléskor, hogy mínuszos vagy pluszos a szemüveglencséd.

Forrás: Dreamstime

Ha pluszos a lencséd, az felnagyítja a szemed, így nem mindegy, milyen sminket választasz.

A szem felfrissítésére válassz fényvisszaverő tulajdonságú korrektort, és alaposan dolgozd el, valamint fixáld is le porpúderrel. Azért porpúdert javasolok, mert 50x finomabb, mint a kompakt púder. Szemsminked legyen visszafogott, és nagyon alaposan legyen eldolgozva. A szemszínhez világos, természetes tónusokat válassz. Ha imádod a tusvonalat, akkor válassz egy precíz vékony hegyű szemkiemelőt. Szempillaspirálodat is gondosan válaszd meg, csakis természetes hatású, szétválasztó spirált javaslok, amivel csak egy rétegben vidd fel a festéket.

Ha mínuszos a lencséd, szemed kisebbnek tűnik, ezért bátran kontúrozhatod alul-felül is a szemed.

Még a füstös hatású szemfestés is jól áll. Szempilláidat 1-2 rétegben is festheted. Szemüvegeseknek ideális, ha a klasszikus fekete szempillaspirált használják: a kontrasztosítás miatt ez a legelőnyösebb számukra.

Forrás: Dreamstime

Akár kicsinyíti, akár nagyítja szemedet a lencse, nem kell lemondani a sminkről.

Az arcformádhoz ideálisan megválasztott szemüveg önmagában is oda vonzza a fürkésző tekinteteket, ezért törekedj rá, hogy minden esetben szépen, kontúrmentesen legyen eldogozva a sminked. A legideálisabb minden szemüveget viselőnek, ha természetes földszínekkel festik a szemhéjukat, ha színesebb színt szeretnél, akkor azt a szemzugnál érzékeltesd, és a mélyítővonalat hangsúlyozd jobban. Bevetéskor és nagyobb eseményeknél pedig helyezd a hangsúlyt az ajkaidra. Egy élénkebb színű ajakrúzzsal és hozzá egy harmonizáló arcpirosítóval fenséges lehet a megjelenésed.

Az időtlen tusvonalról sem kell lemondani, kialakításánál vedd figyelembe a szemformádat, valamint a szemüvegkereted formáját, vastagságát.

Forrás: Dreamstime

Ha vékony a keret, akkor a szempillatöveden haladva legyen precíz, vékony a tusvonalad. Ha vastag a keret, lehet kifelé folyamatosan vastagodó, de akár merész is. A szemüvegkeret önmagában is karakteressé teszi az arcot, és picit eltűnnek a saját kontúrjaid. Ezért

szemüveget viselőknek még nagyobb hangsúlyt kell helyezniük a szépen gondozott szemöldökre, valamint annak élénkítésére.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy szemöldököd színe minden esetben harmonizáljon a hajtöved színével. Élénkítheted szemöldökporokkal, krémmel, szemöldökspirállal vagy a klasszikus szemöldökceruzával. Ügyelj rá, hogy ne legyen túl rajzos a végeredmény, ezért minden esetben, bármelyik eszközzel is élénkíted szemöldöködet, szépen fésüld ki száliránynak megfelelően a felesleget, hogy természetes hatású maradjon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.