Egy jól megválasztott szemüvegkeret tökéletes kiegészítője az arcnak. De mit tegyen az, aki sminkkel is szeretné hangsúlyozni egyéniségét? Larion Oscar most elárulja!

A legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni sminkeléskor, hogy mínuszos vagy pluszos a szemüveglencséd.

Forrás: Dreamstime

Ha pluszos a lencséd, az felnagyítja a szemed, így nem mindegy, milyen sminket választasz.  A szem felfrissítésére válassz fényvisszaverő tulajdonságú korrektort, és alaposan dolgozd el, valamint fixáld is le porpúderrel. Azért porpúdert javasolok, mert 50x finomabb, mint a kompakt púder. Szemsminked legyen visszafogott, és nagyon alaposan legyen eldolgozva. A szemszínhez világos, természetes tónusokat válassz. Ha imádod a tusvonalat, akkor válassz egy precíz vékony hegyű szemkiemelőt. Szempillaspirálodat is gondosan válaszd meg, csakis természetes hatású, szétválasztó spirált javaslok, amivel csak egy rétegben vidd fel a festéket.

Ha mínuszos a lencséd, szemed kisebbnek tűnik, ezért bátran kontúrozhatod alul-felül is a szemed. Még a füstös hatású szemfestés is jól áll. Szempilláidat 1-2 rétegben is festheted. Szemüvegeseknek ideális, ha a klasszikus fekete szempillaspirált használják: a kontrasztosítás miatt ez a legelőnyösebb számukra.

Forrás: Dreamstime

Akár kicsinyíti, akár nagyítja szemedet a lencse, nem kell lemondani a sminkről.  Az arcformádhoz ideálisan megválasztott szemüveg önmagában is oda vonzza a fürkésző tekinteteket, ezért törekedj rá, hogy minden esetben szépen, kontúrmentesen legyen eldogozva a sminked. A legideálisabb minden szemüveget viselőnek, ha természetes földszínekkel festik a szemhéjukat, ha színesebb színt szeretnél, akkor azt a szemzugnál érzékeltesd, és a mélyítővonalat hangsúlyozd jobban. Bevetéskor és nagyobb eseményeknél pedig helyezd a hangsúlyt az ajkaidra. Egy élénkebb színű ajakrúzzsal és hozzá egy harmonizáló arcpirosítóval fenséges lehet a megjelenésed.

Az időtlen tusvonalról sem kell lemondani, kialakításánál vedd figyelembe a szemformádat, valamint a szemüvegkereted formáját, vastagságát.

Forrás: Dreamstime

Ha vékony a keret, akkor a szempillatöveden haladva legyen precíz, vékony a tusvonalad. Ha vastag a keret, lehet kifelé folyamatosan vastagodó, de akár merész is. A szemüvegkeret önmagában is karakteressé teszi az arcot, és picit eltűnnek a saját kontúrjaid. Ezért szemüveget viselőknek még nagyobb hangsúlyt kell helyezniük a szépen gondozott szemöldökre, valamint annak élénkítésére.  Az egyik legfontosabb szabály, hogy szemöldököd színe minden esetben harmonizáljon a hajtöved színével. Élénkítheted szemöldökporokkal, krémmel, szemöldökspirállal vagy a klasszikus szemöldökceruzával. Ügyelj rá, hogy ne legyen túl rajzos a végeredmény, ezért minden esetben, bármelyik eszközzel is élénkíted szemöldöködet, szépen fésüld ki száliránynak megfelelően a felesleget, hogy természetes hatású maradjon.