5 tévhit a ruhatisztításról

Forrás: giphy.com -
Selyem ruhatisztítás ruha öblítő anyag mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Foltosak és nyúzottak a ruháid, amikor a mosógépből kiveszed őket? Lehet, hogy valamit nem csinálsz jól! 

1. tévhit: Nem szükséges az öblítő

Akárcsak a hajmosáskor a balzsam, olyan a mosáskor az öblítő. Ha használod, enyhén kisimítja a szövet szálait (ezáltal élénkebbek lesznek a színei) és a ruha tartását is javítja – nem csak optikailag.

Forrás: giphy.com

2. tévhit: Minden viselés után mosni kell a ruhát

Akkor érdemes ruhát mosni, amikor annak tényleg szükségességét érezzük. A túl sok mosás elnyűvi a ruhákat, holott sokszor nem is piszkosak. A farmert és az ingeket lehet többször is mosás nélkül viselni, azonban a fehér színű és az edzéshez használt ruhadarabokat minden viselés után javasolt kimosni.

3. tévhit: Ha mosógépben mosod a ruhákat, azok összemennek

Valójában nem a mosó, hanem a szárítógép képes összezsugorítani a ruhákat. Ezt a problémát ki lehet kerülni azzal, ha (lehetőség szerint) szabad levegőn szárítod meg a vizes darabokat.

Forrás: giphy.com

4. tévhit: A vállfán jobb a ruháknak

A ruhákat valójában „károsíthatja”, ha vállfán szárítod őket. Egy igazán vékony, kényes anyagon olyan nyomot tud hagyni, amit uróbb már a vasalás sem képes rendbe tenni.

5. tévhit: Bárhogy tisztíthatóak a kényes anyagok

A kasmír, poliészter és selyem anyagok címkéin lévő utasításokat mindenképpen érdemes betartani. A kímélő mosás javasolt annak érdekében, hogy a minőségük se romoljon, ne kopjanak és megmaradjon a tartásuk is.

5+1 otthoni dolog, ami titokban késleltet http://www.life.hu/otthon/20160203-ebresztoora-e-mail-ek-es-mit-vegyek-fel-par-dolog-ami-keslelteti-a-reggeli-elindulasunkat.htmlMinden reggel megfogadod, hogy aznap biztosan nem fogsz elkésni. Nem vonja el a figyelmed a kávéfőző, a mosatlan, sem a telefonod vagy a tévé. De valamiért mindig elkésel. Otthon--Körbevesznek a baktériumok: ezeket az eszközöket ne felejtsd el fertőtlenítenihttp://www.life.hu/otthon/20150617-bakterium-tisztitas-eszkozok-smink.htmlA Life.hu összegyűjtött öt olyan női eszközt az otthonodból, amelyet a saját érdekedben mindenképpen rendszeresen kell tisztítanod.OtthonThinkstockVess véget a rossz szomszédi iszonynak! Így még a betörők is elkerülnekhttp://www.life.hu/otthon/20150615-ha-joba-vagy-a-szomszeddal-meg-a-betorok-is-elkerulnek.htmlItt a nyár, végre elérkezett a várva várt nyaralásod ideje, de közben kétségeid támadtak az otthonod biztonságával kapcsolatban? Fogadd meg tippjeinket és élvezd gondtalanul a kiruccanásodat:OtthonThinkstockIlyen luxusban fürdik Voksán Virághttp://www.life.hu/otthon/20160404-voksan-virag-dj-es-playmate-modell-ilyen-luxusfurdoben-mosakszik.htmlA playmate-ből lett lemezlovas közösségi oldalán mutatta meg, milyen gyönyörű körülmények között élvezi olaszországi tartózkodását. Otthon--Hódi Pamela megmutatta, hogy milyen takarítónőhttp://www.life.hu/otthon/20160331-hodi-pamela-a-tv2-edes-elet-sztarja-megmutatta-milyen-takaritono.htmlBerki Krisztián párja hétköznapi szerelésben suvickolta a lakást, és nem félt megmutatni, milyen amikor takarítónőnek áll. Otthon--Elkészült Kim Kardashian és Kanye West luxusotthonahttp://www.life.hu/otthon/20160330-kim-kardashian-es-kanye-west-bel-air-i-luxusotthona-3-ev-utan-elkeszult-itt-fognak-lakni.htmlBefejeződtek a sztárpár közös villájának felújítási munkái. Nézd meg, hol fog élni Kim Kardashian és Kanye West! Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.