kávéfogyasztás otthon kávéfőző kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van, aki a rövid feketéért van oda, van, aki a lágyabb tejest imádja - de bármilyen kávéfogyasztó is legyen az ember, vannak bizonyos nélkülözhetetlen kellékek, amelyek egy kávéimádó otthonából sem hiányozhatnak.

A kávé a világ egyik legnépszerűbb itala, világhódító útjára sok száz évvel ezelőtt Afrikából, egészen pontosan Jemenből indult, a kávécserje ugyanis a Vörös-tenger túlpartján, a közeli Etiópiában őshonos. A kávé növénynemzetségébe számos faj tartozik, kávét azonban csak két faj terméséből készítenek: az arabica kávé lágyabb ízű, és kevesebb koffeint tartalmaz, a robusta pedig markánsabb ízvilágú, és magasabb a koffeintartalma.

Forrás: Dreamstime

Magyarországon az első kávéházat 1714-ben nyitottak, a következő 200 évben pedig valóságos virágzásnak indult hazánkban a kávé- és kávéházkultúra.

Manapság a kávéfogyaztás szinte már szenvedéllyé vált, az igazi kávérajongók pedig nem csak a kávézókban, hanem otthon is megadják a módját az élvezetnek.

Az alábbiakban összeválogattuk azokat a kiegészítőket, amelyek a tökéletes otthoni kávéélményhez elengedhetetlenek.

1. Tejszín kiöntő és cukortartó tálcán Butlers 6490 forint 2. Kávés kanna espressoshop.hu 17.639 forint 3. Kávéskanál Ikea 995 forint 4. Kávéscsésze és csészealj Ikea 696 forint 5. Kávédaráló espressoshop.hu 12.600 forint 6. Kézi tejhabosító kavebolt.net 5490 forint 7. Termosz Kika 2.499 forint

Támogatott tartalom

A legnagyobb - és leggusztustalanabb - bakik, amiket takarítás közben elkövethetszhttp://www.life.hu/otthon/20160406-a-legnagyobb-es-leggusztustalanabb-bakik-amiket-takaritas-kozben-elkovethetsz.htmlNincs mese, itt a tavaszi nagytakarítás ideje. Ha már egyszer rászánod magad a suvickolásra, ne alibizd el a kevésbé szem előtt lévő rejtett zugokat sem, és ami nagyon fontos, légy alapos! Vannak hibák, amiket egyszerűen nem érdemes elkövetni. Otthon--Zaha Hadid örökségehttp://www.life.hu/otthon/20160404-zaha-hadid-iraki-brit-epitesz-legemlekezetesebb-munkai.htmlAhogy arról a szomorú hírről a Life.hu is beszámolt: 65 éves korában szívroham következtében elhunyt Zaha Hadid, iraki származású sztárépítész. A következőkben munkáiról emlékezünk meg. Otthon--Lakótársak a pokolból - Típusok, akiket jobb elkerülnihttp://www.life.hu/otthon/20160316-idegesito-lakotars-tipusok-akik-agyadra-mennek-alberletben.htmlA legtöbb ember legalább egyszer az életében biztosan kényszerült már arra, hogy otthonát vagy albérletét megossza valakivel. Valakivel, aki nem családtag, akivel nem él párkapcsolatban, akivel az együttélés néha-néha bizony emberpróbáló feladat. Otthon--Az emberi felelőtlenség nem ismer határokat - Egy mérgező szellemvároshttp://www.life.hu/otthon/20160316-picher-varos-az-egyesult-allamok-legmergezobb-varosa.htmlAz Oklahoma államban található Pichert az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal az Egyesült Államok legmérgezőbb városaként szokta emlegetni. A város története az egész emberiség számára intő példa lehetne: ez történik, ha felelőtlenül bánunk a Földdel, és nem tiszteljük a minket körülvevő természetet. Otthon--Álomotthonok - Dizájnos ikerház családias környezetbenhttp://www.life.hu/otthon/20160329-alomottonok-sorozatban-doro-judit-munkaja-dizajnos-ikerhaz-csaladias-kornyezetben.htmlÁlomotthonok sorozatunk következő részében egy cseppnyi eleganciával megspékelt modern családi ház falai közé leshetsz be velünk. A dizájnos otthont Dóró Judit belsőépítész egy négytagú család igényeire szabva tervezte meg. Otthon--Horrorrajongók, figyelem: Drakula kastélya új tulajdonosát keresihttp://www.life.hu/otthon/20160316-drakula-kastelya-a-torcsvari-kastely-elado.htmlMég 2014-ben röppent fel a hír, hogy tulajdonosa, Habsburg Lotharingiai Domokos főherceg – egy reális ajánlat esetén – szívesen megválna a múzeumként működő erdélyi törcsvári kastélytól. Drakula gróf kastélya azóta is új tulajdonosát keresi. Te beköltöznél a hírhedt vámpírlakba? Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.