Van, aki a rövid feketéért van oda, van, aki a lágyabb tejest imádja - de bármilyen kávéfogyasztó is legyen az ember, vannak bizonyos nélkülözhetetlen kellékek, amelyek egy kávéimádó otthonából sem hiányozhatnak.

A kávé a világ egyik legnépszerűbb itala, világhódító útjára sok száz évvel ezelőtt Afrikából, egészen pontosan Jemenből indult, a  kávécserje ugyanis a Vörös-tenger túlpartján, a közeli Etiópiában őshonos. A kávé növénynemzetségébe számos faj tartozik, kávét azonban csak két faj terméséből készítenek: az arabica kávé lágyabb ízű, és kevesebb koffeint tartalmaz, a robusta pedig markánsabb ízvilágú, és magasabb a koffeintartalma.  

Forrás: Dreamstime

Magyarországon az első kávéházat 1714-ben nyitottak, a következő 200 évben pedig valóságos virágzásnak indult hazánkban a kávé- és kávéházkultúra.

Manapság a kávéfogyaztás szinte már szenvedéllyé vált, az igazi kávérajongók pedig nem csak a kávézókban, hanem otthon is megadják a módját az élvezetnek.

Az alábbiakban összeválogattuk azokat a kiegészítőket, amelyek a tökéletes otthoni kávéélményhez elengedhetetlenek.

1. Tejszín kiöntő és cukortartó tálcán Butlers 6490 forint 2. Kávés kanna espressoshop.hu 17.639 forint 3. Kávéskanál Ikea 995 forint 4. Kávéscsésze és csészealj Ikea 696 forint 5. Kávédaráló espressoshop.hu 12.600 forint 6. Kézi tejhabosító kavebolt.net 5490 forint 7. Termosz Kika 2.499 forint

Támogatott tartalom