A legnagyobb - és leggusztustalanabb - bakik, amiket takarítás közben elkövethetsz

Forrás: giphy.com -
kosz tisztaság piszok takarítás otthon lakás tavaszi nagytakarítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs mese, itt a tavaszi nagytakarítás ideje. Ha már egyszer rászánod magad a suvickolásra, ne alibizd el a kevésbé szem előtt lévő rejtett zugokat sem, és ami nagyon fontos, légy alapos! Vannak hibák, amiket egyszerűen nem érdemes elkövetni.

Folyamatosan fogdosod, de sosem tisztítod?

Csapok és kilincsek - szinte biztos, hogy minden áldott nap megérinted őket, na de mikor voltak utoljára jól áttörölgetve? Attól, hogy nem tűnnek koszosnak, még hemzseghetnek rajta a bacik! Érdemes egy fertőtlenítős ronggyal naponta áttörölgetni őket.

Még a kávé is finomabb lesz

A kávéfőző a baktériumok és a penész melegágya, ha jót akarsz, mosd el minden egyes használat után - minden mozdítható részét, ne csak a kannát! Hidd el, sokkal finomabb lesz így a reggeli kávéd.

Forrás: giphy.com

Rongycserére felkészülni

Csíkos felületek? Nem régi már egy kicsit a törlőkendőd? Ha mindig ugyanazt a rongyot használod, egy idő után a tisztítás helyett inkább utaztatod a baktériumokat egyik felületről a másikra, és a csillogás helyett csak csíkokat hagysz magad után. Cseréld le gyakrabban!

Ugye nem tollas a hátad?

Még mindig tollseprűt használsz portalanításra? Öreg hiba. Ne vívj szélmalomharcot, használj mikroszálas porolót, ami nemcsak arrébb söpri, hanem magához vonzza a port.

Ne siesd el!

Fújsz, törölsz, fújsz, törölsz? A csempetisztítás macerás egy dolog, de ha nem akarsz hanyag munkát végezni, adj néhány percet a tisztítószernek, hogy valóban le tudja oldani a szennyeződéseket, és csak utána töröld le.

A helyes sorrend

Ablakmosásra készülsz? Na és jó alaposan át vannak már törölgetve az ablakok? A mosás előtti portörlést nem érdemes elfelejteni, különben a szépen fénylő üvegedet barnás maszatok csúfítják majd el.

Forrás: Dreamstime

Valódi baktériumtanya

Te mit csinálsz a vécékefével használat után? Úgy, ahogy van, nedvesen visszateszed a tartóba? Rossz döntés. Hogy csökkentsd a nedvességét, érdemes egy száraz edénybe tenni, hogy amennyire lehet, száradjon meg.

A szemetet leviszed... de mi lesz a szemetessel?

Rendszeresen leviszed a szemetet, de valamiért így is kellemetlen szag terjeng a kuka körül? Oké, hogy a tartalmától megszabadultál, de a szemetest szoktad tisztítani? Hetente egyszer érdemes átfertőtleníteni.

Morzsák és társaik

A számítógépek billentyűzete egyébként is egy igen sarkalatos pont, nem tartozik a legtöbbet tisztított eszközök közé. De ha már megcsinálod, csináld jól! Mielőtt áttörlöd a billentyűzetet, győződj meg róla, hogy nincs-e tele apró morzsákkal és egyéb ételmaradékokkal. Egy palack sűrített levegő morzsátlanításban csodákra képes!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.