Elképesztő! 400 kiló fölött van Kolumbia legkövérebb embere

Forrás: AFP/Luis Robayo -
Kolumbia kövér 400 kiló túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 44 éves Oscar Vasquez Morales több mint 400 kilót nyom, és egy húszfős csapatra, valamint egy tűzoltóautóra volt szükség ahhoz, hogy kórházba szállítsák, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A férfi évtizedeken keresztül kizárólag kalóriadús gyorsételeket fogyasztott, ezért hatalmasra hízott és az élete is veszélybe került. Egy szívbetegeket segítő alapítvány ajánlotta fel, hogy sürgős műtétet hajtanak végre rajta, de Oscar Vasquez Morales nem volt képes arra, hogy elhagyja otthonát, és kórházba vonuljon a gyomorgyűrűs műtét elvégzése céljából.

Forrás: AFP/Luis Robayo

Ahhoz, hogy a beavatkozásra sor kerülhessen, egy húszfős csapat segítségére volt szükség, valamint a helyi tűzoltóság autójára, amelynek segítségével a szállításra sor került. A férfi már évek óta nem képes arra, hogy segítség nélkül vécézzen, vagy akár csak felöltözzön, levetkőzzön, illetve a legszükségesebb napi feladatokat elvégezze.

Az alapítvány nem csak a műtetet finanszírozza, hanem abban is segít, hogy a férfi orvosi és pszichológusi segítséget kapjon, majd folyamatosan kontroll alatt legyen. A kezelés azért vált fontossá, mert Morales életveszélyes állapotba került, segítség nélkül legfeljebb néhány éve volna hátra a szakemberek szerint.

“Rettenetes, hogy valakinek mindig kell velem Lennie, mert egyedül semmit sem tudok megcsinálni. Ha a családom elmegy sétálni egy kicsit, egyedül maradok, hiszen én nem tudok mozogni. Pedig nagyszerű volna, ha én is felkelhetnék, és meglátogathatnám a testvéremet, aki néhány utcányira tőlünk lakik” – nyilatkozta a páciens a rá váró változások kapcsán.

A drasztikus hízás minden bizonnyal egy tinédzserkori trauma eredménye, amikor is a férfi mindkét szülője egy éven belül szívinfarktusban meghalt. Morales ezt nem tudta feldolgozni, és az evésbe menekült, így egyre csak hízott az évtizedek során.

A cél az, hogy a férfi négy éven belül mintegy 300 kilótól megszabaduljon, s ezáltal normális, önálló életet élhessen.

Ajjaj! A paleó diéta veszélyes, és hízáshoz is vezethttp://www.life.hu/ez-zsir/20160227-a-paleo-dieta-valojaban-veszelyes-es-hizashoz-vezet.htmlA közhiedelemmel ellentétben a paleó diéta nem segít a fogyásban és segít az izmok megerősítésében, hanem épp ellenkezőleg: az alacsony szénhidráttartalmú, zsírban gazdag étrend hízáshoz vezet. A szakemberek helyette a mediterrán diétát ajánlják - írja a Medipress. Ez Zsír!--Micsoda nő! Sarka Kata edzőruhája nem sokat bíz a képzeletrehttp://www.life.hu/ez-zsir/20151228-sarka-kata-edzoruhaja-nem-sokat-biz-a-kepzeletre.htmlSarka Kata már megkezdte az ünnepek utáni edzést, méghozzá egy igazán szexi, alakjához simuló dresszben. Még a lélegzetünk is elállt tőle! Ez Zsír!OrigoAdele elárulta, hogyan szabadult meg 28 kilótólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20151220-adele-felhagyott-a-teazassal-es-28-kilotol-szabadult-meg-az-evek-alatt.htmlAhogyan arról korábban már beszámoltunk: Adele elképesztően lefogyott. Most pedig azt is elárulta, milyen módszernek köszönheti, hogy 28 kilótól szabadult meg az elmúlt években. Ez Zsír!--Megdöbbentő! Ronaldo sosem volt még ennyire kövérhttp://www.life.hu/ez-zsir/20151216-a-hires-focista-ronaldo.htmlNagyon elhanyagolta magát az egykori sztárfocista, akit hatalmas pókhassal kaptak lencsevégre egy brazíliai hotel teraszán. Ez Zsír!--Ejha! Bódi Sylvi brutális izmokat villantotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20151230-bodi-sylvi-brutalis-labizmokat-es-karizmokat-villantott.htmlMicsoda test! Bódi Sylvi mutatványától, mely láttatni engedte elképesztő kar- és combizmait, a lélegzetünk is elállt. Ez Zsír!--Mádai Vivien döbbenetesen lefogyott a szülés után: Elárulta a titkát!http://www.life.hu/ez-zsir/20151116-madai-vivien-dobbenetesen-lefogyott-elarulta-a-titkat.htmlAz elhízásról és az ehhez kapcsolódó divatkérdésekről beszélgetett Mádai Vivennel a Life.hu riportere, Németh Máté. Vivien az elmúlt időszakban nagyon lefogyott, és azt is elárulta, milyen módszernek köszönheti a súlyveszteséget. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.