Egy Londonban élő recepciós lánynál kicsapta a biztosítékot, hogy nemrég azért küldték haza az első munkanapján, mert nem volt hajlandó magassarkút viselni. Ezért lapos talpú cipőbe bújt, és úgy döntött, hogy egy aláírásgyűjtéssel kiáll a diszkrimináció ellen. A petíciót már 142 ezren írták alá.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Londonban élő 27 éves Nicola Thorp egy pénzügyekkel foglalkozó cégnél dolgozott, ahol azt az utasítást kapta, hogy hordjon magassarkút. Amikor ezt megtagadta, mondván, hogy ez nem jogos, hiszen a férfi kollégáinak sem kötelező magassarkút viselnie, akkor

hazaküldték, és fizetést sem kapott.

Forrás: Nicola Thorp

A lány annyira felháborodott az eseten, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtett a munkahelyi magassarkú cipő viselése ellen, a petíciót pedig már 142 ezren írtak alá az Egyesült Királyságban. Mivel ez több mint 100 ezer, így

a kérést felterjesztik a parlament elé is.

"A volt főnökeim azt hitték, hogy a kényelmetlen cipőben majd 9 órán keresztül kísérgetem az ügyfeleket a meetingekre. Egyszerűen képtelen lettem volna rá. Bár a jelenlegi szabályok szerint a munkáltató előírhatja a dresszkódot a férfiaknak és a nőknek, ám ez csak addig érvényes, amíg nem kedvezőtlen az egyik fél számára sem. Számomra és sok nő számára viszont kedvezőtlen" - nyilatkozta Thorp.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A nő ügyvédje elmondta, a törvény sohasem lesz képes arra, hogy minden eshetőségre reagáljon. A társadalom változik, ehhez kell alkalmazkodni, a bírók feladata pedig az, hogy tolmácsolják az igényeket, a törvény pedig alkalmazkodjon ezekhez - számolt be a BBC.

Elég sokat szenvedtek a magassarkút viselő férfiak
Végre pár bevállalós férfi is megtapasztalta, hogy milyen nekünk, nőknek egy magassarkúban egyensúlyozni. Nos, lányok, dőljetek hátra, itt az idő revansot venni! A teljes cikket és a videót itt megnézheted!