Így lesz egész nap tartós és dögös a fesztiválsminked

Forrás: Thinkstock -
fesztivál szépségápolás smink készülünk2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre elkezdődik az év legbohémebb időszaka, a fesztiválszezon. De mielőtt belevetnéd magad a mulatozásba, készítsd el tökéletes sminkedet! Larion Oscar most elárulja, mire kell odafigyelned!

A meleg hatására nyitottabbá válnak a pórusaink, ennek csökkentésére érdemes pórusminimalizáló báziskrémet használni, ha sminkelni is akarsz majd. De tegyük félre az alapozókat, válassz könnyű textúrájú BB vagy CC színezett hidratálókrémeket, amelyek egész nap üdévé varázsolják bőrödet.

Forrás: Dreamstime

Ne feledd!

Fokozottan figyelj a fényvédelemre, mert a nyári forró napsütésben pillanatok alatt le lehet égni. A BB és CC krémekből is találhatsz már olyat, amelyek védelmet nyújtanak az UVA sugarak ellen. Keresd az SPF rövidítést a csomagolásokon.

Minden helyzetben kisegít, így jó ha van nálad olajmentes, púderes blattolópapír. Ha egyébként is hajlamos átfényleni a T-zónád, ezt neked találták ki. Pillanatok alatt leitathatod vele az arcod fénylő pontjait.

A szemhéjra érdemes vízálló, tartós szemhéjkrémeket, szemceruzákat választani szemhéjpúder helyett. A krémes textúra átengedi a fényt, így nappal is biztonságosan használhatod. A napbarnított bőrön nagyon jól mutat a bronz fény, szépen kiemeli a szemet. Nagyon trendi idén a vízálló tus és a szempillaspirál, főleg az izgalmas, élénk, színes változatai. A magas páratartalom miatt érdemes vízálló szempillaspirált használni. Az arcpirosítót vagy bronzosítót el is hagyhatod, de ha mégis szeretnél, akkor válassz krémpirosítókat, bronzereket, mert rugalmasan idomulnak a bőrhöz, áteresztik a fényt, így nem lesz foltos az arcod.

Forrás: Thinkstock

Az ajakápolásról fényvédelemről se feledkezz meg. Hetente egyszer radírozd le az ajkadat, mert csak az ápolt ajkakon mutat jól a rúzs vagy a szájfény. Napközben elegendő, ha kedvenc ajakápolóddal kényezteted ajkadat, de ha leszáll az éj, próbáld ki a szezon izgalmas, matt hatású, folyékony ajakrúzsait a trend színeiben. Válogass a rózsa, a málna, a barack, a narancs és az almapiros árnyalatok között. Élvezd fesztelenül a nyarat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.