Sokáig maga volt a pokol az élete a 49 éves Norma Bastidasnak. A tragédiák sorozata végül tündérmesébe fordult át, a mexikói nő még egy világrekordot is megdöntött.

Norma Bastidas 11 éves volt, mikor az édesapja meghalt. Kiskamasz korában az egyik nagybátyja –akinek vaksága miatt Norma mindennap segített – megerőszakolta. A gyönyörű Normát 19 évesen felkérték egy tokiói modellmunkára, amit azonnal elvállalt, hogy az így szerzett pénzzel segítse özvegy anyját és négy testvérét. Japánba utazva azonban kiderült: emberkereskedők áldozata lett, akik prostitúcióra kényszerítették, rendszeresen megerőszakolták, és kábítószerrel tömték. Útlevelét elvették, senki nem segített rajta. Végül mégis megmenekült, próbált új életet kezdeni. Kanadában ment férjhez, gyerekeket szült, de sötét múltjától nem tudott szabadulni, emiatt megküzdött az alkoholizmussal is.

A házassága tönkrement, majd kiderült, hogy idősebbik fiának olyan súlyos szembetegsége van, hogy akár meg is vakulhat. Ez már annyira sok volt Normának, hogy úgy érezte, megfullad. Ahelyett azonban, hogy újra az italhoz nyúlt volna, futni kezdett.

Forrás: instagram/norma bastidas

Eleinte éjjel, hogy a gyerekek ne hallják a sírását, majd – ahogyan weboldalán (www.normabastidas.com) – írja, csak futás közben volt képes lélegezni. Új szenvedélye újabb és újabb kihívások elé állította, lefutotta a Boston maratont, majd egyszerűen kitalálta, hogy megcsinálja a világ leghosszabb triatlonját. 65 napon át futott, úszott és biciklizett összesen több mint 6000 kilométert, Washingtontól a mexikói Cancunig. Ezzel a korábbi rekord távnak több mint a dupláját tette meg. Az emberfeletti teljesítménnyel az emberkereskedelem áldozataira szerette volna felhívni a figyelmet. Norma közösségi oldalain folyamatosan inspirálja futótársait, és minden fronton kiáll az emberkereskedelem és a prostitúció ellen.

Forrás: instagram/norma bastidas