Emberkereskedők áldozata volt, rekorder triatlonista lett belőle

Forrás: instagram/norma bastidas -
emberkereskedő áldozat triatlon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokáig maga volt a pokol az élete a 49 éves Norma Bastidasnak. A tragédiák sorozata végül tündérmesébe fordult át, a mexikói nő még egy világrekordot is megdöntött.

Norma Bastidas 11 éves volt, mikor az édesapja meghalt. Kiskamasz korában az egyik nagybátyja –akinek vaksága miatt Norma mindennap segített – megerőszakolta.

A gyönyörű Normát 19 évesen felkérték egy tokiói modellmunkára, amit azonnal elvállalt, hogy az így szerzett pénzzel segítse özvegy anyját és négy testvérét.

Japánba utazva azonban kiderült:

emberkereskedők áldozata lett,

akik prostitúcióra kényszerítették, rendszeresen megerőszakolták, és kábítószerrel tömték. Útlevelét elvették, senki nem segített rajta. Végül mégis megmenekült, próbált új életet kezdeni. Kanadában ment férjhez, gyerekeket szült, de sötét múltjától nem tudott szabadulni, emiatt

megküzdött az alkoholizmussal is.

A házassága tönkrement, majd kiderült, hogy idősebbik fiának olyan súlyos szembetegsége van, hogy akár meg is vakulhat. Ez már annyira sok volt Normának, hogy úgy érezte, megfullad.

Ahelyett azonban, hogy újra az italhoz nyúlt volna, futni kezdett.

Forrás: instagram/norma bastidas

Eleinte éjjel, hogy a gyerekek ne hallják a sírását, majd – ahogyan weboldalán (www.normabastidas.com) – írja, csak futás közben volt képes lélegezni. Új szenvedélye újabb és újabb kihívások elé állította, lefutotta a Boston maratont, majd egyszerűen kitalálta, hogy megcsinálja a világ leghosszabb triatlonját. 65 napon át futott, úszott és biciklizett összesen több mint 6000 kilométert, Washingtontól a mexikói Cancunig. Ezzel a korábbi rekord távnak több mint a dupláját tette meg.

Az emberfeletti teljesítménnyel az emberkereskedelem áldozataira szerette volna felhívni a figyelmet.

Norma közösségi oldalain folyamatosan inspirálja futótársait, és minden fronton kiáll az emberkereskedelem és a prostitúció ellen.

Forrás: instagram/norma bastidas
Elhunyt Apáti Miklós, a TV2 sztárjának édesapjahttp://www.life.hu/sztarok/20160711-elhunyt-apati-miklos-a-tv2-sztarjanak-edesapja-1.htmlVasárnap hajnalban elhunyt a Magyar Hírlap nyugalmazott munkatársa, korábbi rovatvezetője, Apáti Miklós. A József Attila-díjas író, költő, újságíró 72 éves volt. TV + SztárokOrigoHárom nappal szülése után bombaformában a szupermodellhttp://www.life.hu/sztarok/20160711-harom-nappal-szulese-utan-bombaformaban-a-szupermodell-sallie-axl-szules-utan-maris-karcsu.htmlAz angol Big Brother sztárja, a modellként és DJ-ként is ismert Sallie Axl második lánya megszületése után három nappal meztelenül mutatta meg magát. A látványtól leesett az állunk. TV + SztárokOrigoEz ám a sztárallűr! Furcsa kéréssel állt elő Adele!http://www.life.hu/sztarok/20160711-adele-enekesno-nagyon-messzirol-rendelt-pizzat.htmlEddig nem gondoltuk, hogy Adele az a sztár, aki lépten-nyomon megdöbbentő kérésekkel áll elő. Ezúttal azonban egy igen nagy furcsaságra kérte alkalmazottjait. TV + Sztárok--Cooky nagyon kiakadt az Eb-döntő láttánhttp://www.life.hu/sztarok/20160711-cooky-az-eb-donto-lattan-fontolora-vette-hogy-a-dunaba-ugrik.htmlCooky sohasem titkolta, hogy a magyarok mellett a franciáknak drukkol az Eb-n, ezért is figyelte izgatottan a vasárnapi döntőt. A foci élvezetét azonban felváltotta a szomorúság, hiszen a portugálok nyertek. TV + SztárokOrigoHosszú Katinka: "Van aki szeret, van aki utál, attól függ mit akarnak látni benned"http://www.life.hu/sztarok/20160711-hosszu-katinka-egy-teljesen-uj-oldalat-mutatta-meg.htmlBár Hosszú Katinka rendszeresen tesz közzé fotókat, a mostani mégis kitünik a többi közül, főleg azért, mert az úszónő most egy teljesen új oldalát mutatta meg a rajongóinak. TV + Sztárok--Csobot Adél megmutatta anyutestét - így fest fürdőruhában az újdonsült anyukahttp://www.life.hu/sztarok/20160710-csobot-adel-furdoruhaban-mutatta-meg-hogy-nez-ki-szules-utan.htmlAlig két hónappal a szülés után szuperjól néz ki a fiatal magyar énekesnő. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.